İZMİR (AA) – EİB, 10 Ocak Perşembe günü İzmir'den dünyaya e-ihracat konferansı yapmaya hazırlanıyor. Ege İhracatçı Birlikleri’nin açıklamasına göre, "e-ticaret"te öne çıkan isimler, Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin etkinliğinde, İzmir'den dünyaya e-ihracatı anlatmak üzere bir araya gelecekler.

DÜNYAYA E-TİCARETİ ANLATMAK...

EİB, organizasyonun, Türkiye’nin küresel ticaretteki dış satımını arttırabilmek için e-ihracatı tüm yönleri ile masaya yatırmak üzere düzenlendiğini açıkladı.

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Zandar, küresel ticarette, tüketici eğilimlerinin çok hızlı değiştiğini ve e-ticaretin payının da aynı hızda arttığını kaydetti.
Erkan Zandar, küresel ekosisteme entegre olma adına, "İzmir'den Tüm Dünyaya E-İhracat" isimli konferansın, önemli şanslar barındırdığını ifade etti.

100 YIL HEDEFİ'NİN YOL HARİTASI...

Yüksek katma değerli mamülleri, küresel ticarete arz etmek istediklerini anlatan Zandar, şöyle konuştu:
“Küresel ticarette, Türkiye’nin en büyük 10 ekonomi içinde yer almasının yolu e-ihracattan geçiyor. Türkiye, bugünlerde 168 milyarlık dış satımını, Cumhuriyet’in 100. Yılı Hedeflerindeki, 500 milyar dolara çıkarabilmesi, yenilikçilikle, Ar-Ge’yle, dizayn odaklı üretim ve tabii ki, e-ihracattan geçiyor.”