BASBAŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Yürütme Kurulu Başkanı Faruk Güler, İzmir'in üçüncü serbest bölgesi Batı Anadolu Serbest Bölgesi'nin (BASBAŞ) yapımına 2022 yılında başlanacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı kararı ile kurulmasına karar verilen serbest bölgenin Bergama'nın Aşağıkırıklar mevkisinde 2,3 milyon metrekare alanda kurulacağını kaydeden Güler, Türkiye'nin 19. serbest bölgesi olacak yatırımın Kuzey Ege'nin talihini değiştireceğini belirtti ve başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

"20 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK"

"2021 sonuna kadar gerekli tüm prosedürleri tamamlayıp, 2022 başından itibaren bölgeyi yatırımcılar için hazırlamaya başlayacağız." diyen Güler, BASBAŞ'ın tam kapasiteye ulaştığında 20 bin kişiye doğrudan istihdam, yıllık 4 milyar doların üzerinde ticaret hacmi ve 2 milyar doları aşkın ihracat sağlayacağını vurguladı.

"BÖLGEMİZİN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK"

Konuyla ilgili bir yazılı açıklama yapan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu ise, ilçe olarak yatırımdan duydukları memnuniyeti dile getirerek yatırımın bölgenin kaderini değiştireceğine dikkat çekti.

Yaklaşık 3 yıllık çalışmanın ardından fizibilite çalışmalarının tamamlandığını, Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un süreci hızlandırarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayına sunduğunu aktaran Koştu, sözlerine şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 22 Şubat'taki Bergama ziyaretinde BASBAŞ'ın kurulum çalışmalarının hızlanması için talimat verdi. Burada oluşturulacak yeni ihracat kapısıyla firmalar Bergama'dan dünyaya açılacak."

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren kararla İzmir'de bulunan ve sınırları belirlenen alan, Batı Anadolu Serbest Bölgesi olarak tespit edilmiş, serbest bölgeyi kurup işletmek üzere BASBAŞ Batı Anadolu Serbest Bölgesi Kurucu ve İşleticisi AŞ, 30 yıl süreyle yetkili kılınmıştı. (AA)