İZMİR (AA) - İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı olan Mahmut Özgener, oda üyesi 1253 firmanın Nefes Kredisi'nden faydalandığını ve toplam kredi büyüklüğünün 20 milyon lirayı aştığını belirtti.

Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi tarafından gerçekleştirilen online toplantıda söz alan Bsşkan Özgener, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde fedakarca çalışan sağlıkçılara teşekkürlerini sundu.

Süreç içinde bütün üyelerle iletişim halinde olduklarını, mart ve nisan aylarında 23 bin 94 çağrı ve istek geldiğini, bunların yüzde 98,5'ine dönüş yaptıklarını dile getiren Özgener, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) "Nefes Kredisi" anlaşması kapsamında yoğun bir süreç yaşadıklarını söyledi.

İZTO'nun İstanbul ve Ankara'daki ticaret odalarının ardından Nefes Kredisi kullandırmada 3. sırada yer aldığını vurgulayan Özgener, şuöyle devam etti:

"Şu ana kadar 1253 üyemiz Nefes Kredisinden faydalandı. Yaklaşık 20 milyon 290 bin lira tutarında kredi fiilen kullandırıldı. İZTO üyelerinin şu anda kullanabileceği limit 150 milyon lira. Bunu gerekirse daha da artıracağız."

Kovid-19 sürecinde normalleşmenin ilk aşamalarından biri olarak berberlerin, kuaförlerin ve güzellik salonlarının tedbirlerle açıldığını hatırlatan Özgener, İZTO üyesi yaklaşık 60 berber ve kuaförün 65 yaşın üstünde olduğunu vurguladı.

Özgener, "İki ay kapalı kalmış dükkanları açıldığı zaman bu arkadaşlarımız işin başında durmak istiyor. Bu insanlara belli günlerde ve saatlerde izin verilmesi lazım." şeklinde konuştu.

Özgener, düğünlerin de mobilyadan, gelinliğe uzanan sektörleri etkilediğini, özellikle gelinlik üretiminde dünyanın önde gelen kentlerinden olan İzmir için düğünlere ne zaman izin verileceğinin önemli olduğunu dile getirdi.