İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Üyesi ve Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Doğan Salman, hayata geçirecekleri yeni girişimcilik merkezi hakkında bilgiler verdi. Salman, “İTO'nun Eminönü'ndeki merkez binasının yanındaki alanın önceki yıl odanın mülkiyetine geçti. Bu alanı hem İstanbulumuza hem de Türkiyemize yakışır bir startup merkezi kurmaya karar verdik. Yeni kompleksimizin projesi anıtlar kurulundan onay aldı. Yeni BTM binamız yaklaşık 20 bin metrekareye ulaşacak” dedi. 

“2021 BTM İÇİN REKOR YILI OLDU”

Salman, 2021 yılının BTM açısından son derece başarılı geçtiğine dikkat çekerek “2021, BTM için tam anlamıyla bir rekorlar yılı oldu. Kurulduğu günden bu yana geçen 4.5 yıllık süreçte BTM girişimlerinin toplam değerleme miktarı, 1 milyar lirayı aştı." dedi. 

“BTM'NİN KAPASİTESİNİ ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ”

Salman, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "BTM Eminönü'ndeki eski yerleşkede 400 metrekarelik bir alanda kurulmuştu. Geçtiğimiz yıla kadar Fulya'da yer alan yerleşkemizin hemen yanında 1.500 metrekarelik bir alanda hizmet veriyordu. Şu andaki girişimcilik merkezimiz ise 3 bin metrekare kapalı alanda modern donanımlarla hizmet veriyor.” (AA)
 

ULUSLARARASI YAPAY ZEKA ZİRVESİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI ULUSLARARASI YAPAY ZEKA ZİRVESİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI