İŞKUR İl Müdürlüğü ile 5 firma arasında "İşbaşı Eğitimi Programı" kapsamında, Sivas'ta istihdama katkı sağlayacak iş birliği protokolü imzalandı.

PROGRAM İLE 203 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

Söz konusu program çerçesinde, ESTAŞ Eksantrik Sanayi Ticaret A.Ş. 50, Yağmur Tekstil 33, Ozon Tekstil 22, TYH Uluslararası Tekstil 50 ve Yasin Tekstil 48 kişi olmak üzere toplam 203 kişinin istihdamı sağlanacak.

Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlenen imza töreninde konuşan ve istihdamın önemine değinen Vali Salih Ayhan,  2021 yılına istihdam hedefleriyle başladıklarını belirterek, "Bu tür imzaları, bu tür protokolleri hakikaten çok önemsiyoruz. Benim en çok keyif aldığım, en huzur bulduğum, en mutlu olduğum imzalar istihdam odaklı imzalardır. İş demek bereket demektir, şehrimizin üretmesi demektir. İŞKUR İl Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen işbaşı eğitim programlarımız bugün olduğu gibi yarın da devam edecek. Bu vesileyle istihdam sözü veren ve işbaşı eğitim programından faydalanan şirketlerimize minnettarız." şeklinde konuştu.

"İSTİHDAM VE ÜRETİMİ ARTIRMA ÇALIŞMALARIMIZ SÜRECEK"

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise, firmalara personel istihdamı adına göstermiş oldukları kararlılıktan ötürü teşekkür etti.

Bilgin ayrıca, şehirde hakim olan birlik beraberliğin süreceğini, "Devletimizin çözüm odaklı önerileri ve destekleriyle istihdamı ve üretimi artırma noktasında çalışmalarımız devam edecek." dedi.

Törene, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanvekili Cengiz Akpolat, İŞKUR İl Müdürü Hikmet Canpolat ve firma yetkilileri katıldı.  (AA)