İŞKUR İl Müdürlüğü ve Sivas'taki 4 şirket arasında istihdama yönelik taahhütlü işbaşı eğitim programı protokolü imzalandı. Sivas Valisi Salih Ayhan, OSB'nde yapılan imza merasiminde, şehrin gelişmeyi ve büyümeyi sürdürdüğünü ifade etti.

BUGÜNE KADAR BİN 72 KİŞİYE EKMEK KAPISI OLDU

Ayhan 2021 yılında işbaşı eğitim programları çerçevesinde Sivas'ta 35 milyon TL'yi aşkın kaynakla bin 72 kişinin istihdam edildiğini vurgulayarak, "İş başı eğitim programları, gerek firmalarımızın istediği nitelikte çalışan bulabilmesi gerekse uzun vadeli istihdamın sağlanabilmesi açısından önem taşıyor. Şehrimizde şirketlerimiz yoğun biçimde işbaşı eğitim programlarından faydalanıyor." ifadelerini kullandı.

YÜZDE 56'SI İMALAT SEKTÖRÜNDE 

İşbaşı eğitim programları aracılığıyla gerçekleşen istihdamların yüzde 56'sının imalat sektöründe bulunduğunu kaydeden Vali Ayhan, söz konusu programların bilhassa üretim faaliyetlerine önemli bir güç verdiğini belirtti ve şöyle devam etti:

SÜRDÜRÜLEBİLİR TESİS YÖNETİMİ ZİRVESİ İÇİN GERİ SAYIM SÜRDÜRÜLEBİLİR TESİS YÖNETİMİ ZİRVESİ İÇİN GERİ SAYIM

"Bugün de 4 firmamızla toplam 274 kişinin faydalanacağı işbaşı eğitim protokollerimizi imzalayacağız. Protokollerimizin çalışanlarımıza, firmalarımıza ve Sivas'ımıza hayırlı olmasını diliyorum." 

"DEVLETİMİZ ÜZERİNE DÜŞENİ YAPIYOR"

Hayırlı bir iş için biraraya geldiklerini söyleyen Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise, "Devletimiz istihdamı artırmak adına bu zor şartlarda üzerine düşeni yapıyor. İŞKUR üzerinden hazırladığı birçok proje ile gençlerimizin iş sahibi olması, istihdam edilmesi, işverenlerimize katkı sağlaması amacıyla devletimiz üzerine düşeni yapmaktadır." dedi.

Protokolün hayırlı olmasını dileyen Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken'in ardından protokol imza töreni yapıldı. (AA)