Türkiye’de genç nüfus iş, iş dünyası ise aradığı niteliklere uygun çalışan bulamamaktan şikâyet ediyor. ST Endüstri Medya hem şirketlere hem de iş arayanlara destek olmak amacıyla gönüllü bir proje hazırladı. Proje kapsamında farklı sektörlerde faaliyet gösteren firmaların iş arayanlarla bir araya getirilmesi hedefleniyor. ST Endüstri Medya, istihdam sorununa istikrarlı bir çözüm sağlayabilmek için üniversite, sanayi, medya ve İK şirketleri ile iş arayanları Çalışarak Eğitim projesinin ortağı olmaya davet ediyor.  

HEDEF DOĞRU İŞE, DOĞRU ELEMAN BULMAK

Projenin detayları hakkında bilgi veren ST Endüstri Medya Yönetim Kurulu Başkanı Recep Akbayrak, şirketlerin hazır ve yetişmiş eleman aradığına, yeni mezunların ise yeterince deneyim kazanamadıkları için iş bulamadığına dikkat çekti. İş süreçlerinin sorunsuz ilerlemesi için doğru bir planlama yapılamadığını vurgulayan Akbayrak, “Şirketler ara eleman sorunu yaşıyor. Bazı gençlerimiz ise iş seçiyor. Bu durum neticesinde ciddi bir ekonomik kayıp yaşanıyor. Başlatacağımız gönüllü projeyle doğru işe doğru eleman bulmayı hedefliyoruz.” dedi.

ÇÖZÜM: BİRLİKTE HAREKET ETMEK 

İstihdam sorununa çözüm sağlayabilmek için geliştirdikleri Çalışarak Eğitim projesini anlatan Akbayrak, üniversite, sanayi, medya ve İK şirketleri ile iş arayanları projeye davet etti. Birlikte hareket edilebildiği zaman istihdam sorununa kalıcı bir çözüm sağlanacağını ifade eden Akbayrak, projenin detaylarını şu sözlerle anlattı: “Başlatmayı planladığımız gönüllü projeyle önce farklı sektörlerde faaliyet gösteren firmaları davet etmeyi, ardından iş arayanları tespit etmeyi hedefliyoruz. İş dünyasının sesi Endüstri Radyo aracılığıyla projemizin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacağız. Bu sayede Çalışarak Eğitim konsepti için bir zemin oluşturacağız. Böylece projeye destek veren şirket sayısı ile eğitim alacak kişi sayısını tespit edeceğiz. Tüm kesimlerin temsilcilerinden “Yürütme Kurulu” oluşturacağız.” dedi.

MALİYETSİZ PERSONEL DENEME, PARA KAZANARAK EĞİTİM

Çalışarak eğitim için haftanın 3 günü yarım gün randevulu çalışma gerçekleştirilecek. Projeye katılan şirketler haftanın hangi günleri personel kabul edeceğine kendileri karar verecek. ‘’Çalışarak eğitim alanlar az da olsa mutlaka bir para kazanmaları gerekiyor’’ diyen Recep Akbayrak, bunun için de Devlet Desteklerine proje sunmayı planlıyoruz.” dedi. Akbayrak; ‘‘Bu projeye şirketlerin bütçe ayırmak zorunda kalmamaları durumunda katılımın daha yüksek olacağını.’’ ifade etti. 

BAŞVURULAR ENDUSTRIFORUM.COM ÜZERİNDEN YAPILACAK

‘Çalışarak Eğitim Projesi’ hem şirketler hem de iş arayanlar için tamamen gönüllülük esaslarına dayalı bir proje. Projeye gönüllü olarak katılmak isteyenler, ST Endüstri Medya’nın yayını olan www.EndustriForum.com da yer alan Çalışarak Eğitim Projesi ‘Şirketler’ ve Çalışarak Eğitim Projesi ‘İş Arayanlar’ kategorilerinde kendilerine ayrılan bölümde taleplerini paylaşacaklar ve birbirleriyle forum üzerinden iletişim kurabilecekler. ST Endüstri Medya yasal mevzuatlar gereği hiçbir şekilde aracılık hizmeti vermeyecek olup, sadece projenin tanıtımını gönüllü olarak sağlayacak.