İSTANBUL (AA) - MUSAB TURAN - Almanya'nın en önemli fuar şirketlerinden olan Deutsche Messe'nin Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Alexander Kühnel, 11 senedir yaşamını sürdürdüğü Türkiye'yi çok seviyor. Orhan Pamuk okuyor, Türk tatlılarına bayılıyor. Tek şikayeti ise yoğun trafik sebebiyle toplantılara geç kalan muhataplar.

Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdürü olan Alexander Kühnel, Türkiye'ye ve İstanbul'a gönülden bağlı olan bir iş adamı.

AA muhabirinin, Türkiye'de yaşam, Türk mentalitesi ile Türkiye ekonomisi hakkındaki sorularını yanıtlayan Alman CEO Kühnel, Bir yabancı olarak Türkiye’de yaşamanın ldukça keyifli ve avantajlı olduğunu söyleyerek,  aksi durumda 10 seneyi aşkın süreyle burada yaşamasının mümkün olamayacağını ve şu anda hayalıindeki şehierde, hayalindeki işi yaptığını belirtti.

Türkiye'ye yerleşme kararını çok kısa bir sürede verdiğini söyleyen Kühnel,  "Alman dakikliği" sebebiyle iş toplantılarında zaman zaman sorun yaşadığını aktararak, İstanbul trafiğinden ve dolayısıyla muhataplarının gecikmelerinden dertli olduğunu dile getirdi.