Yurt içi ve yurt dışında belediyelerin toplu taşıma filolarını yenilikçi ve çevre dostu araçlarıyla güçlendiren Otokar'ın, İETT'nin 100 adet metrobüs alımı ve araçların satış sonrası hizmetlerinin sağlanmasına ilişkin kazandığı ihalenin imza töreni gerçekleştirildi. 

2022'YE KADAR TESLİM EDİLECEK

Koç Topluluğu şirketlerinden olan firmanın toplam değeri 606 milyon TL olan ihaleyi kazanmasının ardından İETT’nin Edirnekapı’daki metrobüs garajında gerçekleşen imza töreni, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İETT Genel Müdürü Alper Bilgili ve Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç katıldı.

Megakentin için KENT'in 21 metrelik metrobüs versiyonu olan KENT XL'yi geliştiren firma, toplu ulaşımda üst düzey konfor sunacak olan 100 adet KENT XL metrobüsün 2022 yılına kadar partiler halinde teslimatını yapacak.

Ayrıca firma, sözleşme gereği  3 yıl boyunca araçların satış sonrası hizmetlerini de sunacak.

"KONFORU ARTIRACAĞIZ, İŞLETME MALİYETLERİNİ AZALTACAĞIZ"

Düzenlenen törende anlaşmaya ilişkin görüşlerini paylaşan Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, metrobüslerinin Türk mühendislerince tasarlandığının ve Türk işçileri tarafından üretileceğinin altını çizdi.

Şirket olarak 2012'den beri bini aşkın şehir içi otobüslerinin İETT bünyesinde başarıyla hizmet verdiğini, İstanbulluları taşıdığını belirten Görgüç, "İstanbul'un şartlarını, yollarını, toplu taşımadaki zorlukları çok iyi biliyoruz; bu büyük sorumluluğun farkındayız. Üreteceğimiz metrobüslerle şehir içi seyahat konforunu artırırken; satış sonrası hizmetlerimizle işletme maliyetlerinin azaltılmasına katkı sağlayacağız. Her daim İstanbul'un yanında olacağız. Yeni Otokar otobüslerimizin İstanbul’a hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

İmza töreninin ardından Görgüç, İmamoğlu'na yerli metrobüsün maketini takdim etti, katılımcılar İstanbul’un yeni metrobüsünü inceleyip, test etti.

KENT XL, HANGİ ÖZELLİKLERE SAHİP?

Otokar'ın araç ailesine kattığı 200 yolcu kapasitesi bulunan KENT XL, yüksek performansı, dayanıklılığı, düşük yakıt tüketimi, üst seviyede emniyet ve konfor seviyesi ile toplu ulaşımda yeni bir dönem başlatacak.

Yolcuların hızlı bir şekilde metrobüse binmesine ve inmesine olanak tanıyan geniş, güvenli ve dışa açılan kapılara sahip olan araç, basamaksız tasarımı ve kolay ulaşılabilir koltuklarıyla toplu taşımada engelleri de ortadan kaldırıyor. Araç; yüksek tavan yapısı, ferah iç hacmi ve güçlü kliması ile şehir içi toplu taşımacılıkta üst düzey keyif vadediyor; yüksek ısı ve ses yalıtımıyla da öne çıkıyor.

Yüksek motor gücü ve torku sunan araç, Super Eco sürüş moduyla vites geçiş aralıklarını optimize edip, yakıt tüketimini düşürüyor. Aracın ayrıca, kör noktaları tespit ederek tehlike anında şoförü ikaz eden uyarı sistemleri de bulunuyor.