İSTANBUL (AA) - İstanbul İhracatçı Birlikleri (İİB),2020'nin ilk dört ayında, geçen senenin aynı dönemine nazaran, ihracatını yüzde 2 oranında artırarak, bünyesinde bulunan yedi ihracatçı birliği ile toplamda 2 milyar 500 milyon doların üzerinde ihracat gerçekleştirdi.

İİB tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, İstanbul İhracatçıları, Türkiye’nin genel ihracatındaki payını artırarak, yüzde 5,3’e kadar çıkardı ve ocak-nisan döneminde 185 ülke pazarına ürün sattı.

Ocak-nisan döneminde, İBB tarafından değer bazında en fazla ihracat 180 milyon dolar ile Irak’a gerçekleştirildi. Irak’a en fazla kümes hayvanları, hayvansal mamuller, mobilya, kağıt ve orman ürünlerinin satışı gerçekleşti

Irak’ın ardından değer bazında en fazla 141 milyon dolar ile Almanya, 122 milyon dolar ile Norveç, 117,5 milyon dolar ile İtalya ve 107 milyon dolar ile Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) ihracat gerçekleştirildi.

Almanya’ya fındık ve mamulleri ile hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri, Norveç’e gemi ve yat, İtalya’ya fındık ve mamulleri, gemi ve yat, ABD’ye ise hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri ön plana çıktı.

Senenin  ilk dört ayında, ülke gruplarında değer bazda en fazla 698 milyon dolar ile Avrupa Birliği ülkelerine, 550 milyon dolar ile Orta Doğu ülkelerine ve 257 milyon dolar ile Afrika ülkelerine ihracat yapıldı.