Türkiye’nin bilgisayar üretiminde ilk yerli malı belgesine sahip Technopc’nin ürettiği bilgisayarlar, “dünyanın en büyük havalimanı” unvanını taşıyan İstanbul Havalimanı’nda kullanılacak. 

Firmanın Yönetici Ortağı Murat Yücel, İstanbul Havalimanı’nı inşa etmek ve 25 yıl boyunca işletmek amacıyla kurulan IGA’nın havalimanında kullanılacak donanımlar konusunda çok titiz davrandığını ve teknik özellikleri en üst seviyede tutarak tercih yaptığını söyledi.

5 ÇEŞİT ÜRÜN TASARLANDI

 Yaklaşık 4 bin adet donanım ürünü projeye özel ürettiklerini dile getiren Yücel, hem böyle bir projede görev almaktan hem de proje kapsamında yerli üretim bilgisayarların kullanılacak olması nedeniyle memnun olduklarını belirtti.

Böylece mevcut datanın korunacağını ifade eden Yücel, proje kapsamında masaüstünden miniye, tümleşikten endüstriyel ve kiosk bilgisayarlara kadar 5 ayrı modelde ürün tasarladıklarının altını çizdi. 

Üretilen ürünlerin enerji verimliliğine sahip, çevreci ürünler olduğunu kaydeden Yücel, “Dayanıklı malzemeler kullandık. Kesintisiz ve uzun ömürlü çalışabilen ürünlerimiz, Türkiye’deki en üst düzeydeki kalite sertifikasyonuna sahip olma özelliğini barındırıyor.” diye konuştu.

İSTANBUL YENİ HAVALİMANI’NIN TÜM BİRİMLERİNDE YER ALACAK

Üretilen ürünler, tümleşik bilgisayarlardaki uzaktan yönetim özelliği, mini bilgisayarlarda olan teknik özellikler, endüstriyel olan sistemlerdeki dayanıklılık ve bağlantı portları gibi farklar ile ön plana çıkıyor.

Üretim esnasında ve üretimin ardından en ağır güvenlik testlerinden geçtiğini vurgulayan Yücel, ürünlerin, İstanbul Havalimanı’nda bankolar, pasaport geçişleri, gümrük birimleri, kiosklar, sınır geçiş sistemleri ve idari birimlerinin tümünde kullanılacağı bilgisini verdi.

Proje çerçevesinde 5 yıllık sözleşme imzalandığını söyleyen Yücel sözlerine şöyle devam etti: “Ürünlerimiz sürekli olarak geliştirilecek. Ayrıca dünyadaki örnekleri ile kıyaslandığında kalite ve fiyat açısından rekabetçi ürünlerdir.”