MADRİD (AA) - Türk-İspanyol Sanayi ve Ticaret Odası, Türk firması Beko ile İspanyol Antolin Grubu’nu ödüle layık buldu.
Beko ve Antolin Grup’a bu yıl 4. defa verilecek olması dolayısıyla, Madrid’de tören düzenlendi.
Türk ve İspanyol firmalar ödüllendirilirken, Türkiye'nin Madrid Büyükelçisi Ömer Önhon’da "Bireysel Başarı Ödülü" aldı.
İspanyol ve Türk iş dünyasından üst düzey katılımın gerçekleştiği törende Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü Genel Sekreteri Zurab Pololikashvili, Türkiye’nin bölgesinde lider ve büyük bir ülke olduğunu, turizmde dünya liderliğine oynadığını belirterek, şöyle konuştu:

TÜRK TURİZMİ DÜNYAYA ÖRNEK

“Tesisleri, hizmet kalitesi, misafirperverliği ile Türkiye turizm, dünyada örnek, kabul ediliyor. Türkiye’nin turizmde sahip olduğu altyapı ve profesyonellik örnek alınmalı.” 
İspanya enerjiden sorumlu Devlet Sekreteri Jose Dominguez Abascal, küresel ekonominin, yenilenebilir enerjiyi stratejik önemde ve gerekli kıldığını vurgulayarak, Türk ve İspanyol şirketlerini müştereken, bu sektöre, yatırıma davet etti.

BEKO, İSPANYA'DA 25.LİKTEN 3.LÜĞE YÜKSELDİ

Beko Elektronik İspanya Genel Müdürü Cem Akant, son dokuz yılda, başarılı stratejileriyle, İspanya pazarında üçüncülüğe yükselen firmanın 2009’da 25. Sırada olduğunu anımsattı.
25 yılı aşkın süredir Türkiye’de yatırımları olan ve 900 kişiye istihdam sağlayan otomotiv endüstrisi şirketi Antolin Grup Başkanı Arribas’da “Türkiye pazarına geldiğimiz kısa süre içerisinde Türk sanayi, inanılmaz bir gelişmeye imza attı.” dedi.
Türkiye’nin Madrid Büyükelçisi Önhon ise  "2014 yılından bu yana bulunduğu, İspanya’da, Türkiye’yi en başarılı biçimde temsil etmeye gayret gösterdim.  Büyükelçilik’teki tüm çalışma arkadaşlarıma bu çabamda ettikleri yardımlar için teşekkür ederim." dedi.
coğrafi konumun önemine dikkat eden Önhon, Türkiye'nin medeniyetlerin beşiği olduğuna işaret etti.
İspanya ve Türkiye halklarının birbirine ne kadar benzediğini belirten Önhon, ekonomik ilişkilerin de büyük potansiyel taşıdığının altını çizerek, Türkiye’nin özellikle enerji geçiş merkezi olduğunu sözlerine ekledi.