Avrasya'nın önemli sektör fuarı WIN EURASIA, 8-11 Haziran 2022’de tüm sektör profesyonellerini İstanbul Fuar Merkezi'nde buluşturdu. Bu yıl farklı endüstriler için geliştirilen 30 markanın 17 farklı 5G kullanım senaryolarının ilk defa sergilendiği WIN EURASIA 5G Arena'da Rockwell Automation da yer aldı. Rockwell Automation’ın gerçekleştirdiği "Teoriden Pratiğe Dijital Dönüşüm" panelinde, geleceğe yön verecek olan dijitalleşme konusunu ele alınarak, özel ürün, yazılım ve teknolojilerle kendini geleceğe hazırlamak isteyen üreticiler bilgilendirildi. Enterprise Next Genel Yayın Yönetmeni Fatih Sarı’nın moderatörlüğünde düzenlenen panele; Uzer Makina Genel Müdürü Ahmet Kılıç, Rockwell Automation Yazılım Çözümleri Ülke Satış Lideri Hakan Kul, Dijitalis Kurucusu Tolga Yanaşık, EVYAP Proje Mühendisi Tezer Demirsal konuşmacı olarak katıldı.

"SEKTÖRÜN ÖNEMLİ İSİMLERİNİ ZİYARETÇİLERLE BİR ARAYA GETİRDİK"

Rockwell Automation’un Connected Enterprise vizyonu ve dijital dönüşüm çözümlerinin derinlemesine masaya yatırıldığı panelde,  bu konuların yanı sıra dijital ikiz, artırılmış gerçeklik, bağımsız taşıma teknolojisi, yapay zeka uygulamaları ve proses endüstrisine yönelik yeni çözümler hakkında bilgi verildi. 
Panele yönelik değerlendirmelerde bulunan Rockwell Automation Ülke Direktörü Ediz Eren, “30 şirket tarafından geliştirilen ve ilk kez WIN EURASIA’da sergilenen ‘Akıllı otomasyon ve üretim için 5G’ vizyonu kapsamındaki uygulamalar ilk kez canlı olarak test edildi. Böylesine önemli bir etkinlikte yer alarak ‘Teoriden Pratiğe Dijital Dönüşüm’ panelimizle sektörün önemli isimlerini ziyaretçilerle bir araya getirdik. Bu kapsamda geleceğe yön verecek konuları derinlemesine konuşarak, sektör profesyonellerini ve ziyaretçileri bilgilendirdik. Yoğun ilgiyle karşılaşan panelin; alanımızın gelişmesi açısından önemli bir kilometre taşı olduğuna inanıyorum” diye konuştu.

"DİJİTALLEŞME VE OTOMASYON AĞIRLIKLI BİR GELECEK BİZİ BEKLİYOR"

Rockwell Automation’ın özel ürün, yazılım ve teknolojilerle kendilerini geleceğe hazırlamak isteyen üreticilere ya da işletmelere bir dönüşüm anahtarı verdiğinin altını çizen Ediz Eren konuşmasına şöyle devam etti: “Hızlı teknolojik gelişmeler hayatımızın gerçeği. Kısa süre öncesine kadar hayatımızda üretimde dijital kavramı yoktu. Bugün dünyanın birçok ülkesinde bu kavramı iş modeli olarak uygulamak isteyen ya da uygulayan firmaları görebilirsiniz. Üretimde dijitalleşme ve otomasyonun ağırlıkta olduğu bir gelecek bizi bekliyor. Biz de özel ürün, yazılım ve teknolojilerimizle kendilerini geleceğe hazırlamak isteyen üreticilere ya da işletmelere bir dönüşüm anahtarı veriyoruz. Üretimde dijitalleşmenin bir diğer ve en büyük amacı, birbirleriyle haberleşen, sensörlerle ortamı algılayabilen ve veri analitiği yaparak ihtiyaçları fark edebilen sistemlerin üretimi ve bu sistemlerin üretimi devralıp; daha kaliteli, daha ucuz, daha hızlı üretim sistemlerinin oluşmasını sağlamaktır. Üretimde verimliliği devam ettirirken, kaliteli ürün üretmek de hayati önem taşıyor."

ULUSLARARASI YAPAY ZEKA ZİRVESİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI ULUSLARARASI YAPAY ZEKA ZİRVESİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI