SAMSUN (AA) - 2017’de, İŞKUR 1 milyon 57 bin 249 kişiyi istihdam ederek, bu alanda bir rekor kırmıştı. 2018’in 10,5 ayında ise 1 milyon 65 bin ile bu rekor da kırıldı.
İŞKUR Genel Müdür Vekili Cafer Uzunkaya, "
Kurumun, en başarılı olduğu yılı, 2018’in bitimine 40 gün kala geçmiş durumdayız." şeklinde konuştu.

TANIDIĞI OLANA DEĞİL, KALİTELİ OLANA İŞ VAR

2018’in rekorla kapanacağını söyleyen, Uzunkaya, 16 yıl önce, 24 bin kişiye iş bulan kurumun, bugün sadece Samsun’da bu rakama ulaştığını anlattı.
Türkiye’de ortalama yılda 4 bin kadın personeli işe yerleştiren bir kurumdan, sadece Samsun'da 10 ayda 8 binin üzerinde kadın personeli işe yerleştiren bir kuruma evrildiklerini ifade etti.
Piyasasının işe alım sürecindeki beklentilerine en hakim kurum olduklarını söyleyen Uzunkaya, “Zannedilenin aksine, Türkiye’de tanıdığı olana, torpilli kişiye değil, kaliteli eğitimli, vasıflı olana iş imkanı vardır” dedi.

 İŞ ARAYANLAR İŞKUR’LA İŞBİRLİĞİ YAPSIN

Uzunkaya, işsiz insanlara  seslenerek, "İşsizlerimiz, kurumla işbirliği yapsınlar. İŞKUR ile koordine içinde hareket etsinler.
Piyasanın, çalışanlardan beklentisini karşılamak için, meslek kurslarımız ve programlarımıza katılarak nitelik kazansınlar. Çünkü Türkiye’de tanıdığı olana değil, niteliği olana iş var” diye konuştu.