Geleceğin teknolojilerine yatırım yapmaya devam eden İskefe Holding, bu kapsamda son olarak doku mühendisliği ve yapay organ üretim teknolojilerine biyomalzeme geliştirmek amacıyla kurulan start-up firması Zetamatrix’e yatırım yaptı. 

GİRİŞİM NASIL KURULDU?

İnsan ömrünün uzatılması ve yaşam konforunun artırılması vizyonuyla bünyesindeki 3 Ar-Ge merkezinde çalışmalarını sürdüren Holding, biyoyazıcılara uygun biyomalzeme üretmek amacıyla kurulan Zetamatrix’e yatırım gerçekleştirdi.

Girişim firması, Koç Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü Yardımcı Doçenti Savaş Taşoğlu ve Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyofizik Bölümü ve Koç Üniversitesi Translasyonel Tıp Merkezi’nde Yardımcı Doçent görevini sürdüren Emel Sokullu’nun girişimleriyle kurulmuştu.

"GELECEK, YENİ TEKNOLOJİLER ÜZERİNDE YÜKSELECEK"

Yeni yatırımlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan İskefe Holding Ar-Ge Direktörü Aykut Sancaklı, Türkiye’de yenilikçi ürün ve inovatif iş fikirlerine yapılan yatırımların giderek daha da önemli hale geldiğine dikkat çekti.

Cirosunun yüzde 10’unu Ar-Ge yatırımlarına ayıran bir şirket olarak özellikle doku mühendisliği uygulamalarında yenilikçi ve yüksek teknolojili ürünler geliştirilmesine katkıda bulunduklarını ve tüm yatırımlarını bu doğrultuda gerçekleştirdiklerini kaydeden Sancaklı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz geleceğin yeni teknolojiler üzerinde yükseleceğini biliyoruz. Bunun için önce bilgiye değer vermek, teknolojiye yatırım yapmak ve trendleri takip etmek gerekiyor. Bugün teknolojik gelişmelerle birlikte tüm bilim insanları biyoyazıcılarla yapay organ üretimi konusunda çalışıyor."

"BAŞARILI ÇALIŞMALAR YAPACAĞINA İNANIYORUZ"

Girişimin yapay organ üretiminde kullanılan biyoyazıcılara uygun biyomalzeme üreteceğini, kendilerinin de ham madde ve yatırım desteği sağlayacağını aktaran Sancaklı, "Şirketin, sağlık bilimleri ve biyomalzeme alanında Türkiye’de ve dünyada başarılı çalışmalara imza atacağına inanıyoruz." diyerek sözlerini noktaladı.