Erensan, Ar-Ge biriminde gerçekleştirdiği birçok proje ile Türkiye’ye ve ısıtma sektörüne katkı sağlamaya devam ediyor. 

Pandemi sürecinde Ar-Ge çalışmaları için test ve araştırmalara yoğunlaşarak verimli  bir dönem geçirdiklerini söyleyen Erensan Genel Müdürü Efkan Çeviker, koronavirüs salgınının dünyada ve Türkiye’de iş yaşamında köklü değişiklikler yaşattığını belirterek evden çalışma sisteminde bir ekibin tek vücut çalışabilmesi için zaman yönetimi ve iş disiplini gerektiğini kaydetti.

Yorucu bir dönemden geçiyoruz fakat üretmek insanı motive ediyor diyen Çeviker, “İletişim becerisi gelişmiş her ekip için bu tür durumlar daha büyük kenetlenme sağlıyor. Nitelikli kadrosu ve deneyimli teknik altyapısı Erensan Ar-Ge’si, Tübitak Ar-Ge destek programından aldığı teşvik ile başarısını tescillemiştir” şeklinde konuştu.

AR-GE ÇALIŞMALARI TASARRUF SAĞLIYOR

Katma değeri yüksek ürünlerle ulusal ve uluslararası pazarlarda rekabet ederek ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceklerini söyleyen Çeviker, Ar-Ge biriminde ürün süreçlerinin geliştirilmesine ve teknik ihtiyaçların karşılanmasına yönelik projelerin yanı sıra, ürün portföyünün genişlemesine hizmet eden yeni ürün geliştirme projeleri de gerçekleştirdiklerini belirtti. Çeviker ayrıca, nitelikli Ar-Ge çalışmaları sayesinde daha fazla tasarruf elde ederek sürdürülebilirliğe katkı sağladıklarını da ifade etti.

YENİ ÜRÜNLER SEKTÖRDE BENZERSİZLİĞİ İSPATLADI

Ar-Ge biriminde geliştirilen yeni ürünlerden üzerine de bilgi veren Efkan Çeviker, “Ar-Ge birimimiz, Groupe Atlantic bünyesinde “Kazan Uzmanlık Merkezi (Pressure Jet Boilers Competence Center)” olarak grup şirketleri ile ortak projeler yürütmekte ve uzmanlığıyla projelere yön vermektedir. Ulusal ve uluslararası projelerde üniversiteler, araştırma kuruluşları ve şirketlerle kurduğu güçlü iş birlikleri ile ürün portföyünü de sektörün geleceğini öngörerek şekillendiriyor. Ayrıca şirketin geleceğe hazırlanmasını sağlayacak sürdürülebilirlik konularında da aktif rol oynuyor.” dedi.

Ar-Ge birimimiz, düşük NOx emisyon değerlerine sahip, çevre dostu TR MIX (Premix Brülörlü Paslanmaz Çelik Yer Tipi Yoğuşmalı Sıcak Su Kazanı) ile ısıtma sistemlerinde teknoloji dönemini başlatıyor diyen Çeviker, “Erensan Ar-Ge’si tarafından farklı kapasitelerde tasarlanıp geliştirilen premix brülörlü yoğuşmalı kompakt yer tipi sıcak su kazanı yeni ürünümüz TR MİX, paslanmaz duman borulu, yeni nesil premix teknolojisi ile benzersiz tasarımı sayesinde kullanıcısına birçok kolaylık ve avantaj sağlıyor.” açıklamasında bulundu.

Çeviker, düşük yakıt tüketimi, düşük emisyon, sessiz çalışma, yüksek performans ve verimlilik, norm ve yönetmeliklere uygunluk, estetik ve ergonomik tasarım ve bina otomasyon sistemine uygunluk ile sektörde benzersizliğini ispatladığını da ifade ederek TR MIX Konut, iş merkezi, avm, okul, hastane ve birçok yaşam alanında ısınma çözümleri sunduğunu sözlerine ekledi.