Sene başında Borsa İstanbul'da halka arzı gerçekleşen Işık Plastik, kapasite artırımına yönelik yurt dışı yatırımı için ilk adımı attığını duyurdu.

İHRACAT PAZARLARINA YAKIN OLMAYI AMAÇLIYOR

Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde konumlanan IŞIK-1 ve IŞIK-2 fabrikalarında üretimlerine devam eden firma, ABD'de bir üretim tesisi kurmak için yatırım yaptı.

Şirket, Teksas eyaletinde bulunan arazideki alana fabrika binası satın almak için ön sözleşme imzaladığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınladığı açıklama ile kamuoyu ile paylaştı.

Yapılan açıklamada yurt dışında büyük pazarlarda bir fabrikaya sahip olunmasının olası tedarik risklerine karşı koruyucu olacağı ve ihracat pazarlarına yakın olunması sayesinde satış fırsatlarının daha iyi değerlendirilebileceği ifade edildi.

DUYURUNUN DETAYLARINDA NELER VAR?

Işık Plastik'in "Kapasite Artırımına Yönelik Yurt Dışı Yatırımı" başlığıyla KAP'ta yayınladığı duyurunun ayrıntılarında şu ifadelere yer verildi:

"Halka arz izahnamemizin "Faaliyetler Hakkında Genel Bilgiler" başlıklı 7. bölümünün altında yer alan "Şirket'in Stratejisi" kısmında "Şirket'in kapasite artışına yönelik hedeflerini gerçekleştirebilmek için yurtiçinde ve yurtdışında yatırım fırsatlarını değerlendirmeyi planlamaktadır. Özellikle yurtdışında büyük pazarlarda imalat tesisine sahip olunması olası tedarik risklerine karşı koruyucu olacaktır. Ayrıca ihracat pazarına yakın olunması/içinde bulunulması sayesinde satış fırsatlarını daha iyi değerlendirebilecektir." yazmaktadır.

Bu kapsamda Amerika Birleşik Devletleri Texas eyaletinde üretim tesisi olarak kullanılması amacıyla  yaklaşık 40.000 m2 arazi üzerine kurulu 16.000 m2 kapalı alana sahip fabrika binası satın almak için ön sözleşme imzalanmıştır. 

Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulunun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz."


 

"TÜRKİYE-AFRİKA TİCARET İLİŞKİSİNDE CİDDİ BİR VİRAJ ALINDI" "TÜRKİYE-AFRİKA TİCARET İLİŞKİSİNDE CİDDİ BİR VİRAJ ALINDI"