Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü’nün yönetiminde, İş Sağlığı ve Güvenliği Araştırma ve Geliştirme Merkezi Derneği (İSGAM) ve Sağlık Bilişim ve Teknoloji Derneği (SABİT) iş birliği ile düzenlenecek “İş Sağlığı ve Güvenliğinde Dijital Dönüşüm Sempozyumu”, 15 Kasım 2018 tarihinde Ankara Bera Otel’de yapılacak.

Tüm paydaşların yararlanabileceği bilimsel bir modelleme ile iş sağlığı ve güvenliğinin dijitalleştirilmesi sürecini planlamak hedefini güden sempozyumun ayrıca, iletişim platformu görevi görmesi de öngörülüyor.

Sempozyum kapsamında; Dijital Dönüşümde Sektörel Uygulamalar, İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi (İBYS), İSG Kayıt Takip ve İzleme Programı, Açık Veri ve Milli İşletim Sistemleri konularının ele alınacağı oturumlar gerçekleştirilecek.

İŞ KAZALARI VE MESLEK HASTALIKLARINA İBYS İLE ÇÖZÜM

İş sağlığı ve güvenliği alanında devreye alınan İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi (İBYS), yerli ve milli erken uyarı sistemi olarak önem taşıyor. İSG uzmanlarının saha ile ilgili verileri girdiği sistem, söz konusu veriler ile hazırlanacak risk haritası üzerinden iş kazaları ve meslek hastalıkları için uyarı sistemi görevi görecek.  

İBYS ayrıca, firmalardan alınacak bilgiler ile mevcut verilerin incelenerek sektörel ve bölgesel bazda önleyici stratejiler geliştirilmesi için katkı sağlayacak.