Karbon ayak izinin öneminin anlaşılması ve giderilmesi için alınan önlemler şirketlerin sürdürülebilirlikleri için büyük önem arz ediyor. Bu kapsamda, Avrupa Birliği’nin, AB Yeşil Mutabakatı ile karbon ayak izini 2030 yılında yüzde 50'ye ve 2050 yılında sıfıra indirilmesi çağrısı şirketleri harekete geçirdi. Çevreci ve sürdürülebilir iş yaklaşımına sahip olan İşbir Yatak bu konuyla ilgili önemli bir adım attı. Konuyla ilgili yapılan araştırmalar, Türkiye’deki 6 ilin dünya sıralamasında en yüksek karbon ayak izine sahip 500 il arasında yer aldığını ortaya koyuyor. Bu şehirler arasında, İstanbul 26’ncı sırada yer alırken, Ankara 80’nci sırada bulunuyor. 

GELECEĞİN DİLİNİ KONUŞMAK İSTİYORUZ

Daha temiz bir çevre ve gelecek için, karbon ayak izinin azaltılmasının büyük önem arz ettiğine dikkat çeken İşbir Yatak Genel Müdürü Ahmet Tokeri, “Elektrik, doğalgaz tüketimlerinden üretimde kullanılan kimyasallara, üretim araçlarından sevkiyat, ulaşım araçları ve olası bir yangın sistemlerinde kullanılabilecek kimyasallara kadar her alanımızda karbon ölçümleme işlemlerimizi yaptırıyoruz. Buradaki ölçümlemeler tamamlandıktan sonra, sürdürülebilir iş anlayışımız gereği tüm noktalarda da güncellemeler yapacağız. Bu kapsamda, tüm ürünlerimizin hammaddelerinde de sürdürülebilirlik anlayışımıza uygun tercihler yapıyoruz.

İş süreçlerimizdeki yenilik çalışmalarımızla çevreye, insana ve topluma olan vizyonumuzu da en iyi şekilde ortaya koymak istiyoruz. Çevreci ve sürdürülebilirlik anlayışı ile hareket eden bir marka olarak geleceğin dilini konuşmak istiyoruz. Evimiz olan bu dünya için, elimizden gelenin fazlasını yapacağız, karbon ayak izi ölçümlerimiz tamamlandıktan sonra yenilikçi projelerimizle daha pek çok ilke imza atmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.