İşbir Sentetik, Koronavirüs ile mücadele kapsamında yaklaşık 1 milyon TL’lik İşbir Mask yatırımını hayata geçirdi.
İşbir Sentetik'ten yapılan açıklamaya göre, Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere pek çok sertifikaya da sahip olan maskeler, ayda 2 bin adet olarak üretiliyor. Yüzde 99 oranında koruma sağlayan maskeler 3 kat özelliğinin yanı sıra Melt Blown kumaş filtresi sayesinde de havadaki damlacıklar yoluyla bulaşan virüslerin solunması engel oluyor.

“MERDİVEN ALTI ÜRETİM SAĞLIĞI TEHLİKEYE ATIYOR”

Tüketici sağlığının her şeyden önemli olduğunu belirten İşbir Holding CEO’su Metin Gültepe, merdiven altı maske üretiminin tüketici sağlığını tehlikeye attığını vurguladı. Yaklaşık 1 milyon TL’lik yatırımla hijyenik maske üretimine başladıklarını anlatan Gültepe, başta çalışanların sağlığı için devreye soktukları maske üretimini tüketici nezdinde gelen yoğun talepler doğrultusunda o tarafa taşıdıklarını belirtti. Üretilen maskelerin İşbir Online aracılığıyla e-ticaret siteleri üzerinden satıldığını söyleyen Gültepe,  İşbir’in son tüketiciyle buluşan markası İşbir Yatak Uyku Merkezlerinde de maskelerin satışına başlandığını belirtti. 
Üretilen maskelerin gerekli testlerden başarıyla geçtiğini ifade eden Gültepe, Tip II’ye tam uygunluk belgesine sahip olan maskelerin, kalitesiyle ve kullanım ergonomisiyle ön plana çıktığını vurguladı.