MIP yaptığı açıklamayla geçen sene ekim ayında 175 bin TEU konteyner olan iş hacmini, 2020 yılı Ekim ayında 185 bin TEU konteynere ulaştırdığını aktardı. Açıklamada limanın kendisine ait olan rekorunun da kırıldığı belirtildi.

Yeni rekor hakkında açıklamalarda bulunan MIP Genel Müdürü Johan Van Daele, personeline minnettar olduğunu söyledi. Pandemi nedeniyle tüm çalışanlarının ve liman kullanıcılarının sağlığını en iyi şekilde korumak için birçok yeni iş süreci ve önlem uygulamaya koyduğunu belirten Van Daele, iş güçlerinin ve yönetimlerinin yetkinliği ve bağlılığı sayesinde üretkenlikten ödün vermeden çalışmaya devam ettiklerini belirtti.

Bölgedeki ihracat ve ithalat yapan, lojistik altyapıyı oluşturan bütün firmalara fayda sağlayacak yenilikler sunmaya devam ettiklerini belirten Daele, bölge ticaretine katkı sağlamayı sürdüreceklerini söyledi. Bölgenin ticaret ve lojistik altyapısını güçlendirmek amacıyla dijital çözümler üzerinde çalışmalarını hızlandırdığını belirten Daele, teknoloji alanındaki yatırımlarını müşteri entegrasyonu ve saha operasyonları otomasyonlarına odaklanarak sürdürmeyi planladıklarını aktardı.