Güvenlik, sağlık ve çevre ile ilgili düzenlemelere uygunluğu açısından iş yerlerini denetleyen, çalışma ortamını ve koşullarını gözetleyen iş güvenliği uzmanları, çalışanların hastalık ve yaralanmalarını önlemek veya çevreye zarar verilmemesini sağlamak için de eğitimler sunar, rehberlik eder.

Mühendislik ve mimarlık fakültesi mezunları ile teknik elemanlar iş sağlığı ve güvenliği uzmanı olarak görev yapabilir.

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu çerçevesinde yer aldıkları tehlike sınıfına göre A, B ve C sınıfı olmak üzere kategorilere ayrılan uzmanlar, bu bağlamda eğitimler ve sınavlar sonucunda sertifika almaya hak kazanır. Bu sınıflar az tehlikeli, tehlikeli ve çok tehlikeli olmak üzere 3’e ayrılır.

İŞ İLANLARINA BAŞVURU İÇİN…

Kamunun yanı sıra özel sektör firmaları için de geçerliliği olan söz konusu şartlar doğrultusunda iş güvenliği uzmanı iş ilanlarına hem kariyer sitelerinde hem de Türkiye İş Kurumu İŞKUR’un web sitesinde ulaşılabiliyor.

İş güvenliği uzmanları firmaların yanı sıra OSGB’lerde (Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi) de çalışma imkanı bulabiliyor.

İş güvenliği uzmanı ilanları veren firmalar, iş başvurusunda bulunacak adaylarda sertifikanın haricinde takım çalışmasına uyum, ilgili birimlerle güçlü iletişim ve mevzuata hakimiyet gibi nitelikler arıyor.

İŞKUR İş Başvuruları için linke tıklayabilirsiniz