BURSA (AA)  Yaptığı yazılı açıklamada, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şube Başkanı Nihat Alpay, Türkiye'ye yerel seçim sonuçlarının hayırlar getirmesini temenni etti.
Bu seçimde yüzde 83'lere varan bir katılım oranıyla demokratik iradenin gerçekleştiğini, halkın demokrasiye duyduğu sadakati ve inancı büyük bir olgunlukla sergilediğini vurgulayan Alpay, "Hedefimiz, 31 Mart Yerel Seçimleri sonunda ekonomik kalkınma ve istikrara yönelik olmalıdır. 

 4,5 yıllık seçimsiz bir yönetim sürecinde yeni ekonomik plan sonrası ortaya konacak ekonomik reformların netleşmesi, kamusal dönüşümlerin tamamlanması, istihdamın desteklenerek sosyal refah ortamının iyileştirilmesi, üretim-yatırım-ihracat hattında yeniden biçimlenen ekonomik modellerin uygulamaya konması ve ülkemizin yeniden büyüme trendini yakalaması ortak gayemiz olmalıdır. 
Bir an evvel ülkemizi uluslararası rekabet alanında güvenilir bir ticaret partneri ve yatırım ortamı haline getirecek kalıcı, uzun vadeli ve çok yönlü yapısal değişimlerin hayata geçirilmesi adına, elimizden gelen her desteği iş ve sermaye dünyasının en yaygın örgütü olarak sağlamaya hazır olduğumuzu belirtiriz.  

Türkiye için vakit, bilginin ışığında ciddiyetle çalışmak ve üretmek, geçmiş tecrübelerden olumlu dersler çıkarma vaktidir."

"BU DÖNEM EKONOMİK REFORMLAR İÇİN ÖNEMLİ BİR FIRSAT"

Türkiye'nin bir demokrasi sınavını daha başarıyla verdiğini bildiren Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BOSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Rasim Çağan ise Bursa için sonuçların hayırlı olmasını diledi.
Artık Türkiye'nin önünde 4,5 yıl seçim olmayacağına değinen ve seçilen tüm belediye başkanlarını kutladığını söyleyen Çağan,"Özellikle bu dönem, ekonomik reformlar için önemli bir fırsattır. 
Bütçe politikaları ve sıkı para, ekonomik güven ortamı için öncelik olacaktır. Bununla birlikte eğitim, yatırım ortamı,  iş piyasası ve dijital dönüşüm başta olmak üzere tüm temel alanlardaki yapısal reformlarda hızlı bir yol alınmalı. 
Bizler için dünyada rekabet gücümüzü artırıcı yapısal reformlar çok önemlidir. Tüm bunları ülkemiz yapacak güçtedir. Küresel ekonomide ve Türkiye'nin bölgesinde yükselmesi için hepimize görev düşüyor. El birliğiyle daha çok üretmek, daha fazla yatırım, istihdam ve ihracat için iş dünyası olarak çalışacağız."

"ÜRETİM İÇİN ELİMİZDEN GELENİ ORTAYA KOYMA DÖNEMİNDEYİZ"

Genelde seçimlerin sakin geçmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirten Bursa Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay da 2019’un ekonomide kayıp yıl olmaması için el birliğiyle çalışılması gerektiğine işaret etti.
Konuşmasının devamında Türkay, "Ağırlaşan ekonomik sorunlara karşı Türkiye, büyük bir millet olduğunu hep beraber çözümler üreterek gösterebilecek güçtedir. Önümüzdeki 4.5 yıl bir seçim görülmüyor.
Milletin tercihlerine saygı göstererek,  kavgasız gürültüsüz, artık bir millet olmanın bilinciyle, istihdam ve üretim için elimizden ne geliyorsa ortaya koyma dönemindeyiz. 
Bizi daha da güçlü kılma potansiyelini de içinde bulunduğumuz durum, barındırıyor." ifadesini kullandı.

"TÜRKİYE'NİN İLK GÜNDEM MADDESİ EKONOMİ OLMALI"

Yerel seçim sonuçlarının hayırlı olmasını dileyen İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ ise "4,5 yıllık seçimsiz bir döneme giriyoruz. Türkiye'nin bundan sonra ilk gündem maddesi ekonomi olmalı. 

Zira yapılacak çok iş, ekonomide atılacak çok adım var. Kesintisiz bir icraat dönemine bu dönemi, çevirmeliyiz."ifadelerini kullandı.
Artık harekete geçilmesi gerektiğini vurgulayan Uğurdağ, "Ülkemiz için ekonomiye odaklanabileceğimiz, böylece ekonominin temellerini daha da güçlendirerek yapısal reformları arka arkaya hayata geçirebileceğimiz bu dönem, çok büyük bir önem taşıyor. Seçim öncesinde ekonomi yönetimi, bunun sinyalini verdi. Seçim sonrasında hızla harekete geçilmesini bekliyoruz.

Şimdi milletimizin kararına, siyasi görüşümüz ne olursa olsun saygı duyup, aydınlık geleceğimize 82 milyon el ele verip, birlik ve beraberlik içinde yürüme zamanıdır.
 Türkiye'nin, küresel ekonomide ve bölgesinde yükselmesi için hepimize görev düşüyor. 
El birliği ile Türk iş dünyası olarak daha çok üretmek, daha fazla yatırım, istihdam ve ihracat için çalışacağız."