Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen, "Yatırımcısı olduğumuz Maxis Yenilikçi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu aracılığıyla girişimcilerin en çok ihtiyacı olan yatırım konusunda da destek sağlıyoruz. 2018 yılında kurulan fonun toplam yatırım tutarı 1,75 milyon dolara ulaştı." Açıklamasını yaptı. 
İş Bankası'nın, kuruluşundan bu yana müteşebbislerin büyümesine verdiği destek ile pek çok sektörün büyüyüp gelişmesinde önemli bir paydaş olarak yer aldığını anlatan Sezen, bu vizyon çerçevesinde, günümüzde de teknoloji odağı ile iş yapan startupları desteklediklerini söyledi.

WORKUP GİRİŞİMCİLİK PROGRAMI

Sadece girişimciler ile sınırlı kalmayıp tüm ekosistemi kesintisiz ve uzun soluklu olarak destekleme gayesi ile 4 yıl önce Workup Girişimcilik Programı'nı başlattıklarını aktaran Sezen, şu bilgileri verdi:
"Ana sponsoru olduğumuz Workup Girişimcilik Programı pandemi döneminde dahi kesintiye uğramadan online olarak devam etti ve haziran ayında 6. dönem mezunlarını verdi. 6. dönem mezunu 11 girişimimizin daha işlerini büyüterek daha büyük değerler yaratmalarına katkı sağladık.

Böylelikle programdan mezun olan girişim sayısı 60’a ulaşmış oldu. Programın 7. dönemini de 18 girişimle ağustos ayında başlattık. Online olarak başlattığımız bu dönemki programımızda, İstanbul dışında Ankara, İzmir ve Bursa’dan da girişimciler yer alıyor.
Dolayısıyla sağladığımız faydanın coğrafi alanını da genişletmeye devam ediyoruz.
Diğer taraftan ülkemizde üniversite öğrencilerinin girişimcilik ile tanışması, bu girişimcilik aşısını meslek seçimleri ve akademik kariyerleri öncesinde almaları için yurt sathında çalışmalarını sürdüren Türkiye Girişimcilik Vakfı’nın da ana destekçisi olmayı sürdürüyoruz.
Ülkemizde kadın girişimcileri cesaretlendirmek adına kapsamlı destekler sunan ARYA Kadın Yatırım Platformu’nu desteklemeye devam ediyoruz."

DİJİTAL DÖNÜŞÜM MERKEZİ

Sezen, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ile ortak yürüttükleri Dijital Dönüşüm Merkezi’nde çözüm arayışı ve ihtiyacında olan KOBİ’ler ile teknoloji sağlayıcısı girişimcileri bir araya getirdiklerini; ayrıca, İŞ’TE KOBİ internet sitesinde, teknolojik girişimcilere özel oluşturdukları sayfada özel haberler, blog yazıları, raporlar ve videolar gibi içerikler sunduklarını vurguladı.