Türkiye İş Bankası, anlaşmalı konut projelerindeki yeni kredi kullanımlarında aylık yüzde 0,98 faiz oranı, çeşitli vade ve geri ödeme seçenekleri ile konut kredisi imkânı sunuyor.

Kurumdan yapılan yazılı açıklamaya göre, İş Bankası, Türkiye ekonomisini destekleme yaklaşımıyla, kampanya bünyesindeki anlaşmalı konut projelerinde, konut kredisi faiz oranlarını, daha önce Ziraat ve Halk Bank’ın indirdiği, 0.98 seviyesine indirdi.
2018’in ikinci yarısından itibaren yaşanan kur şokundan en çok etkilenen dört sektöre yönelik bazı vergisel muafiyetler tanınmıştı. Türkiye’de 300’ün üzerinde alt sektörü de besleyen, lokomotif sektörlerden inşaat, vergisel teşviklere, piyasa oyuncularının kampanyasını da ekleyerek, 2018’in son çeyreğinde trafiği bir parça arttırmışlardı.

İŞBANKASI 0,98’İ VEREN İLK ÖZEL BANKA 

Devlet Bankası Ziraat Bankası’nın başlattığı 0,98’lik konut kredisi, sektörün uzun süredir beklediği bir orandı. Ziraat Bankası’ını diğer bir devlet bankası Halk Bank izledi. Halk Bank’da, konut kredilerini 0,98’e çekmişti.

Yıllık faizlerin 20 puanın üzerinde seyrettiği bir süreçte, özel bir banka da, kamu bankalarını izler mi diye beklenirken, İş Bankası faizleri indirme kararı aldı.
Anlaşmalı projelerin, kredi kullanımlarında faiz oranı aylık yüzde 1,78'e inerken, kampanyaya kapsamındaki piyasa oyuncularının verdiği destek ile bu oran müşteriye yüzde 0,98 olarak yansıyacak.