Genç MÜSİAD Başkanı Engin Akdağ, Uluslararası Genç İşadamları Kongresi'ni (UGİK) 24 Kasım'da gerçekleştireceklerini belirterek, etkinlik kapsamında 5 bin genç iş adamının İstanbul'da bir araya geleceğini söyledi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından bu sene 17'nci kez düzenlenecek olan MÜSİAD EXPO kapsamında, "İşin Başında Gençler Var" sloganı ve "Gençlik, Girişimcilik ve Bilgi Ekonomisi" temasıyla Uluslararası Genç İşadamları Kongresi (UGİK) düzenlenecek. Kongre 24 Kasım'da CNR Expo'da düzenlenecek.

Bu yıl 6. kez düzenlenen kongrede, yaklaşık 5 bin genç iş adamının bir araya gelmesi bekleniyor.

KONUSUNDA YETKİN İŞ ADAMLARIYLA PANELLER

Genç MÜSİAD Başkanı Engin Akdağ, 2008 yılında Genç MÜSİAD'I uluslararası bir sivil toplum kuruluşu haline getirmek maksadıyla UGİK'in ilkini gerçekleştirdiklerini anlattı. O dönemde MÜSİAD Gençlik Kurulu olarak, genç girişimcilerin ufkunu açacak, UGİK çatısı altındaki program ve seminerlerle uluslararası seviyede binlerce genç iş adamıyla bir araya geldiklerini vurguladı.

2 YILDA 16 YENİ ŞUBE

Engin Akdağ, uluslararası gençlik kuruluşlarıyla yaptıkları anlaşmalardan bahsederek, söz konusu anlaşmalar neticesinde yalnızca son iki yılda 16 yeni Genç MÜSİAD şubesi açtıklarını dile getirdi. Akdağ, Şu anda yurt içinde 54 şube, yurt dışında ise 27 noktada faaliyet gösterdiğini aktarandı.