GAZİANTEP (AA) Gaziantep Sanayi Odasında (GSO) düzenlenen toplantıda, Irak'ın Ankara Büyükelçisi Hussain Mahmood Alkhateeb, yaptığı açıklamada "Gerçek anlamda Irak’ta güvenlik ile istikrar  tam olarak sağlanmış olduğunda yapılacak ilk iş, Türkiye  ile aramızdaki ticari ilişkileri daha verimli hale getirmek olacak. Bu anlamda refahı artacak olan Irak, zaman ile geliştireceği yenilikler arasında Türkiye ile ticari ilişkileri güçlendirecek ve gelişecektir. Bu sayede, Türk mallarına olacak ilgi de artacaktır. " İfadelerini kullandı.
2014 senesinde Irak’ın mevcut bazı bölgelerini ele geçirdi. Bunun içinde devlet bu anlamda bütçesinin büyük bir kısmını, terörle mücadeleye ayırdı. Bu yüzdendir ki ifade etmek istediğimiz, istikrar ve öncelikli olarak da güvenlik tam anlamı ile sağlanmış olduğunda, yapılacak ilk icraat Türkiye ile ticari ilişkileri düzenleyip, geliştirmek olacaktır. Bu anlamda ticaretimizde karşılıklı olarak yenilenecek ve artacaktır. Öncelikli olarak gıda sektöründe diğer ülkeler Suudi Arabistan, Ürdün ve Çin’e göre Türkiye daha avantajlı durumda." diye konuştu.
Türkiye ve Irak arasında geçmişten bugüne gelen köklü bir komşuluk, dostluk ve ticari bağın olduğunu belirten GSO Başkanı Adnan Ünverdi,, "2018 senesinde, Türkiye'den Irak'a 8,5 milyar dolar ihracat yapıldı ve, bunun 1,4 milyar dolarını Gaziantep tek başına gerçekleştirmiş durumda. Irak’a en fazla ihracat gerçekleştiren ikinci il ise İstanbul, bulunmakta." ifadelerini kullandı.