İSTANBUL (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İnşaat Sektör Kurul Başkanı Reha Yeltekin, çimentoya yapılan zam oranının bir gerekçesinin olmadığını, 2018 verilerine göre yüzde 40’a yakın gevşemiş olan kurlarla indirim beklerken, bu yapılan zamanlara anlam veremediklerini belirtti.

İNŞAAT MALİYETİNİN YÜZDE 8'İ ÇİMENTO

Yeltekin tarafından yapılan yazılı açıklamada: “ Enflasyonla mücadele ile ilgili olarak, 1 Ocak tarihinden itibaren fiyatlara yansıyan yüzde 35 ile 40 arasında değişen oranda zam bulunmaktadır. İnşaat maliyetinin yüzde 8 gibi oranına karşılık gelen çimento maliyeti ile sektörün zor günler geçirdiğini hep birlikte görmekte ve yaşamaktayız.

KARTEL Mİ OLUŞTU?

Maalesef Türkiye’de bir kartel oluşmuştur. Haliyle çimento da farklı oranlarda yapılan fiyat artışları, rekabet hukukunun önüne geçmeye çalışmaktadır. Bu zamların haklı hiçbir gerekçesi bulunmamaktır. Burada hükümetin acil olarak devreye girerek fahiş zam oranlarına müdahil olmasını beklediklerini belirten Yeltekin, “İnşaat sektörü tüm maliyet baskısına rağmen 2018’de satış fiyat artışına gitmedi. Bu zamla sektör çok daha zor durumda kalacaktır.” ifadesini kullandı.