Ingenico, entegratörler ile gerçekleştirdiği ortaklık sonucunda YazarkasaPOS’lar ile yapılan ödemelerde e-fatura ve e-arşiv işlemlerini daha pratik bir hale getiriyor. Ingenico’nun e-dönüşüm çözümleri, işletmelere zaman ve maliyet tasarrufu elde etmelerinin yanı sıra iş yüklerini de azaltmalarına imkan sağlıyor.

Söz konusu dijital çözüm sayesinde perakende satış firmaları, ekstra bir entegrasyona ihtiyaç duymadan, e-dönüşüm ihtiyaçlarını yeni nesil Ingenico yazarkasaPOS ile bütünleşik bir şekilde karşılıyor.
Ingenico e-dönüşüm çözümü, e-fatura ve e-arşiv bilgilerini entegre çalıştığı özel entegratör üzerinden eşzamanlı olarak GİB’e (Gelir İdaresi Başkanlığı) tebliğ ediyor.

INGENICO, E-DÖNÜŞÜM’DE BİR İLKİ SUNUYOR

YazarkasaPOS’lar vasıtasıyla gerçekleştirilen bir çözüm olması dolayısıyla Ingenico e-dönüşüm çözümü, e-dönüşümde bir ilk olma özelliği taşıyor.

GİB tarafından geliştirilen e-fatura ve e-arşiv sistemlerinin ekonominin kayıt altına alınması açısından kilit önemde olduğunun altını çizen Ingenico Türkiye Genel Müdürü Alpay Sidal, Ingenico olarak sundukları e-dönüşüm çözümü ile işletmelerin pratik, güvenli bir sistem aracılığıyla söz konusu uygulamaları kullanabildiklerini söyledi. 

İşlemi gerçekleştirirken Ingenico yazarkasaPOS’ların kullanılması dolayısıyla bunun bir ilk olduğunu vurgulayan Sidal, Ingenico yeni nesil ÖKC ile satın alma işlemi yapan müşterinin datasını mükellefin anlaşmalı olduğu özel entegratör üzerinden GİB’e anlık olarak gönderdiklerini belirtti.

Sidal, e-dönüşüm ile amaçlarının Ingenico yeni nesil ÖKC kullanan müşterilerinin operasyonel süreçlerini azaltarak, herhangi ek bir donanım yatırımı yapmadan işlerini verimli olarak gerçekleştirmelerine imkan sağlamak olduğunu ifade etti.