İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği Başkanı Osman Aybil, yaptığı açıklamada, Rusya'nın başkenti Moskova'da 26 Kasım'da sona erecek Moskova Mebel Mobilya Fuarı'nda İnegöl menşeli 7 firmanın katıldığını bildirdi.

"DAHA İYİ KONUMA GELMEYİ HEDEFLİYORUZ"

Fuarda 270 metrekarelik alanda ürünlerini sergilemeye başlayan İnegöllü firmalara alıcıların yoğun ilgi gösterdiğini belirten Aybil, "Rusya, büyüklük olarak derneğimizin hep ilgilendiği bir pazar oldu. Daha önce 2012 ve 2013 yıllarında 2 kez ikili iş görüşmesi, 2 kez de alım heyeti organizasyonu yaptığımız bu pazarda yol almaya başlamıştık ancak sonra yaşanan talihsiz olaylar bizim aldığımız yolu tekrar yürümemizi gerektirdi. İnşallah bu fuarla tekrar hızlanıp eskisinden de daha iyi konuma gelmeyi hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

Aybil, Rusya'nın özellikle Kafkasya'daki bölgelerine İnegöl'den mobilya ihraç edildiğini aktardı.

"TÜM ŞEHRE VE SEKTÖRE FAYDASI VAR"

Bir ucu Polonya'ya, diğer ucu Japonya'ya uzanan bu devasa pazardan daha fazla pay almak istediklerinin altını çizen Aybil, sözlerine şöyle devam etti:

"Çin'in pandemi ile başlayan pazarlarda yaşadığı sorunları Rusya'da da görmek mümkün. Bu bizler için bir fırsat olarak görülebilir. Ülkemizin yakınlığı ve ürün çeşitliliği bizleri bu pazarda da öncelikli hale getirecek inşallah. MODEF fuarına da İstanbul Mobilya Fuarı'na da Rusya'dan ziyaretçiler gelmişti. Bu katılımlarla aslında biz ülkemizin ve şehrimizin temsilciliğini yapıyoruz. Önümüzdeki dönemde gerçekleşecek fuarlara Rusya'dan daha fazla ziyaretçi geleceğini ve bizim de bunda payımız olacağını şimdiden söyleyebilirim. Daha önce Hindistan'la alakalı, firmalarımızın çok portföyleri yokken bizim ardı ardına yaptığımız fuarlar ile artık tüm ülke mobilyacılarının Hindistan müşterileri oldu. Eylül ayında katıldığımız Almanya MOW Fuarı ile şu an Avrupalı müşteriler öncelikle fuara gelen firmalarımızla ardından diğer firmalarımızla irtibatlarını sıklaştırıyorlar. Bu tip organizasyonların önce tüm şehre ardından tüm mobilya sektörüne faydası var."

Gelecek yıl şubat ayında Ukrayna'da düzenlenecek Interior Mebel Fuarı ile önceden belirledikleri fuar katılım takvimini tamamlayacaklarını kaydeden Aybil, katılımcıların ve üyelerin dönüşlerine göre 2022'de metrekareleri büyüterek fuar katılımlarına sürdürmek istediklerini sözlerine ekledi. (AA)

RAL YATIRIM HOLDİNG’TEN YENİ YATIRIM RAL YATIRIM HOLDİNG’TEN YENİ YATIRIM