İnci Holding ile GS Yuasa iştiraki İnci GS Yuasa, pandemi etkilerinin sürdüğü 2021 yılında cirosunu yüzde 70 oranında büyüttü. Akü üretim adetlerini otomotiv sektöründe yüzde 30, endüstriyel alanda ise yüzde oranında 50 arttırdı. 
Çift haneli büyümesini ihracat gücü, yüksek teknolojili ürünleri ve bölgesel avantajı sayesinde devam ettiren İnci GS Yuasa, elde ettiği çift haneli büyümesini ihracat gücüne, yüksek teknolojili ürünlere ve bölgesel avantajına bağlıyor. İnci GS Yuasa, 2022 yılında 13 milyon avro değerinde yatırım yaparak otomotiv ve endüstriyel akü satışında yüzde 20’ye ulaşan reel büyüme hedefliyor. Türkiye’den dünyaya ihraç edilen her dört otomotiv aküsünden biri ve Avrupa’ya ihraç edilen her üç aküden biri İnci GS Yuasa imzasına sahip.

“NET SATIŞLARIMIZI YÜZDE 70 ARTIRDIK”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren İnci GS Yuasa İcra Kurulu Direktörü Cihan Elbirlik, 2022 yıl sonu ve gelecek hedeflerini paylaştı. Elbirlik, “Büyüme rakamlarının gerçekleşmesinde pandemiye rağmen yeni ürün, hizmet, üretim ve bilgi sistemleri alanındaki çalışmalarımız etkili oldu. Özellikle teknoloji yatırımlarımız sayesinde performansımızda önemli oranda arttı. 2021 yılında pandemi koşullarına rağmen bir önceki yıla oranla net satışlarımızı yüzde 70 arttırdık. Ayrıca bir sene öncesine göre otomotiv akülerinde yüzde 30, endüstriyel akülerde ise yüzde 50’lik bir büyüme gerçekleştirdik. Geçtiğimiz yılki finansal tablolarımıza baktığımızda elde ettiğimiz büyüme oranları sayesinde yıl değerlendirmelerimizde başarılı sonuçlar elde etmenin gururunu yaşıyoruz.” 

TARIMDA ÇEVRE DOSTU VE EKONOMİK ÇÖZÜMLER TARIMDA ÇEVRE DOSTU VE EKONOMİK ÇÖZÜMLER

“TEKNOLOJİ YATIRIMLARIMIZLA DEVAM EDECEĞİZ”

Ortaklıktan bu yana son 6 yılda gerçekleştirdikleri 55 milyon Euro’luk yatırıma, bu sene de 13 milyon Euro’luk ilave yatırım ile devam edeceklerini söyleyen Elbirlik, kritik başarı faktörünün teknoloji yatırımları ve müşteri odaklı yaklaşım olduğunu, 2022 yılında da bunları sürdürmeye devam edeceklerini ifade ediyor. İnci GS Yuasa’nın 2022 yıl sonu hedefinde, otomotiv akülerinde yüzde 10 ve endüstriyel akü üretiminde yüzde 18 artış bulunuyor. İnci GS Yuasa, önümüzdeki 3 yılda da teknoloji girişimlerine ve AR-GE yatırımlarına devam ederek hem üretim sahasında hem de iş yapış şeklinde dijital dönüşüme ağırlık vermeyi amaçlıyor. Gelecek 3 yıldaki net satışlarını 3 katına çıkartmayı hedefliyor. Toplam satış gelirlerinin yüzde 60’tan fazlasını 6 kıtada 80’in üzerinde ülkeye yaptığı ihracat ile yurt dışı satışlarından elde eden İnci GS Yuasa’nın ihracatın liderlerinden biri olmaya devam ettiğini belirten Elbirlik; “Önümüzdeki 3 yılda ihracatımızı 3 katına çıkartmayı hedefliyoruz. Bugün Türkiye’den Avrupa’ya ihraç edilen her üç aküden bir tanesi İnci GS Yuasa’ya ait. Son 5 yılda düzenli ve aktif ihracat yaptığımız ülke sayısı 86’ya ulaştı. Avrupa’nın yanı sıra Asya ve Kuzey Amerika kıtalarında da ihracata başladık. Sektörümüzün global bir oyuncusu olarak önümüzdeki dönemde farklı pazarlardaki istikrarlı ilerlememizi sürdürmeyi ve ihracatımızı arttırarak portföyümüze yeni ülkeler katmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.