Yalova'da Nitelikli İstihdam Merkezi'nin kurulacağını ifaden eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Yaklaşık 3 bin 500 kişiye proje kapsamında eğitim vermek ve bunların büyük bir kısmının organize sanayi bölgesi içinde istihdam edilmesini sağlamak istiyoruz." diye konuştu.

"13 MİLYON TL'LİK DESTEKLE KATKI SAĞLAYACAĞIZ"

Varank'ın katılımıyla Yalova Valilik binasında düzenlenen törende, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu ile Yalova Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Direnç Özdemir, "Yalova Nitelikli İstihdam Merkezi Projesi"ni imzaladılar.

Törende bir konuşma yapan Varank, kalkınma ajanslarıyla birlikte şehirlerdeki ihtiyaçlara yönelik projeler geliştirdiklerini söyledi. Bu projeleri de yerel paydaşlarla hayata geçirdiklerini dile getiren Varank, bakanlık olarak projeye yaklaşık 13 milyon TL'lik katkı sunacaklarını ifade etti. 

EGE TEKSTİL İHRACATÇILARININ GÜNDEMİ "SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK" EGE TEKSTİL İHRACATÇILARININ GÜNDEMİ "SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK"

"SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ PROJESİNİ DE HAYATA GEÇİRECEĞİZ"

Bakan Varank, bilhasa Makine İhtisas OSB'nde istihdam edilecek vatandaşlar başta olmak üzere donanımlı insan kaynağı yetiştirileceğini, vatandaşların meslek sahibi olmalarına imkan verecek eğitimler sunulacağını belirtti.

Ayrıca söz konusu imzayla beraber  sürekli eğitim merkezini de hayata geçirecekleri bilgisini veren Varank, "Kariyerlerinde hiçbir formal eğitim almamış olan, kariyerlerinde mesleki eğitim tecrübesi bulunmayan vatandaşlarımızı sürekli eğitim merkezlerinde eğitip, onları da istihdam sektörüne 'nasıl katabiliriz?' diye bir projeyi de hayata geçirmiş olacağız." şeklinde konuştu.

"PARLAYAN YILDIZ MAKİNA İHTİSAS OSB'DE TAHSİSLER BAŞLADI"

Osmangazi Köprüsü'nün açılmasıyla Yalova'nın Marmara Bölgesi'nde çok ciddi bir üretim üssü olarak öne çıktığını işaret eden Varank, Makine İhtisas OSB'nin de kentin parlayan yıldızlarından biri olduğuna dikkat çekti.

Çok sayıda şirketin bölgeden tahsislerini yaptırdığını, yakında temel atma işlemleriyle fabrika inşaatların başlayacağını aktaran Varank, "Yalova Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ndeki firmalarımızın ihtiyaç duyacağı personelleri de işte bu mesleki eğitim merkezi projesiyle biz sağlamış olacağız." ifadelerini kullandı. (AA)