Çin’in 2026 yılına kadar küresel ekonomik büyümeye dörtte birin üzerinde katkıda bulunacağı söyleyen Georgieva, “Son zamanlarda, 2021 ve 2022 için küresel büyüme beklentilerini sırasıyla yüzde 6 ve yüzde 4,4’e yükselttik. Bunun nedeni, insanların yavaş yavaş yeni çalışma biçimlerine uyum sağlaması, aşılanma alanının devamlı olarak genişletilmesi ve ülkelerin politika desteği sağlamayı sürdürmesidir. Ekonomik büyüme beklentileri iyileşiyor” dedi.

Beijing’de başlayan Çin Uluslararası Ticareti Teşvik Konseyi (CCPIT) ve Uluslararası Finans Forumu tarafından ortaklaşa düzenlenen iki günlük toplantıya dünya çapında 50’den fazla ülke ve bölgeden, 50’den fazla uluslararası ve bölgesel kuruluştan 500 temsilci katıldı. “Küresel Yönetişim ve Uluslararası İş Birliği” temasıyla düzenlenen forumda, küresel finans camiasında iş birliği konusunda varılan fikir birlikleri bir araya getirildi.

Çin Uluslararası Ticareti Teşvik Konseyi Başkan Yardımcısı Chen Jianan tarafından verilen bilgilere göre, bu yılki toplantılar kapsamında küresel sürdürülebilir finans, küresel salgınla mücadelede iş birliği, küresel ekonomik değişimler gibi konuları içeren 13 özel oturum yapılacak.  

“TİCARİ FAALİYETLERE YÖNLENDİRECEĞİZ”

Çin’in küresel yönetişimde daha büyük rol oynaması arzusunu dile getiren Chen, “Küresel ekonomik yönetişime katılan Çinli şirketleri geliştirmeye hız vereceğiz ve küresel salgınla mücadelede iş birliğinin yapılması ve dünya ekonomisinin toparlanmasında aktif rol oynamak amacıyla, daha fazla Çinli şirketin G20, APEC ve BRICS dâhil çok taraflı mekanizmalar altındaki ticari faaliyetlere katılmalarını yönlendireceğiz” dedi.

Alınan bilgilere göre, merkezi Beijing’de bulunan Uluslararası Finans Forumu, 2003 yılında kuruluşundan bu yana toplam 17 yıllık toplantı düzenledi. Forum, uluslararası finansal stratejik diyalog, değişim ve iş birliğinin teşviki ve ilgili akademik araştırmalar konusunda geniş etkiler bıraktı.