İlk tahvil ihracına 8-9 Şubat 2021 tarihlerinde 365 gün vade ve değişken faizli 150 milyon TL tutar ile piyasaya çıkan Pegasus Hava Yolları,  aracılığını ÜNLÜ & Co’nun yaptığı tahvil ihracına gelen yüksek talep doğrultusunda, Pegasus Hava Yolları piyasaya çıktığı ihraç tutarını artırarak 260 milyon TL ile tamamladı.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Pegasus Hava Yolları Finans Genel Müdür Yardımcısı Barbaros Kubatoğlu, Pegasus Hava Yolları olarak, 2005'ten bu yana Türkiye’de liderliğini sürdürdükleri düşük maliyetli havayolu modeli ile misafirlerine uygun fiyatlı hava yolu ulaşımını genç filolaro ve yüksek zamanında kalkış oranlarıyla sunmaya devam ettiklerini söyledi. İhracı gerçekleştirirken hem yatırımcı ve fonlama tabanının çeşitlendirilmesinden yararlanmak, hem de stratejik olarak değerlendirdiklerini ve Türk şirketleri için önemli bir finansman seçeneği haline gelen tahvil piyasalarına girişlerini yaparak örnek teşkil etmek istediklerini ifade etti.

PEGASUS’UN GÜÇLÜ KONUMU ÖNEMLİ ROL OYNADI

Tutarını 260 milyon TL’de kestikleri ihracın başarısında, Pegasus Hava Yolları’nın piyasadaki güçlü konumu ile birlikte efektif bir pazarlama ve doğru zamanlama stratejisi de önemli rol oynadığını aktaran ÜNLÜ & Co Yönetici Direktörü Ayşe Akkın ise, bu ihraç ile Pegasus’un tahvil piyasalarında devamlılığını sağlamayı ve gelecek ihraçlar için de doğru bir başlangıç yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Akkın, Türkiye’nin değil bölgesinin de lider yatırım hizmetleri ve varlık yönetim grubu olarak çalışmalarına aynı hızla devam edeceklerini de sözlerine ekledi.