Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone yerli uygulamalar için işbirliği anlaşması yaptı. Yapılan işbirliği kapsamında Türk Telekom müşterileri BiP'i, Turkcell kullanıcıları ise Türk Telekom'un sosyal medya platformu Yaay'ı internet kotalarından harcama yapmadan kullanabilecekken,  BiP ve Yaay, diğer uygulamalarla birlikte Vodafone'un İletişim Pass paketinde ücretsiz sunulacak.
Konuya ilişkin üç şirketten ortak bir açıklama yapıldı. Türk Telekom müşterilernni BiP'i, Turkcell kullanıcılarının ise Türk Telekom'un l sosyal medya platformu Yaay'ı internet kotalarından harcama yapmadan kullanabileceğinin belirtildiği açıklamada, BiP ve Yaay’ın, diğer uygulamalarla birlikte Vodafone'un İletişim Pass paketinde ücretsiz sunulacağı da ifade edildi. 
Türkiye için tarihi bir anlaşmaya imza attıklarını belirten Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, yerli uygulamaları vatandaşların artık gönül rahatlığıyla kullanabileceğini söyledi. Anlaşmanın gelecek dönemde bu konuda yapılacak yeni iş birliklerinin de önünü açacağını belirten Erkan, Türkiye'nin verilerinin ülke içerisinde güvenle kalacağını vurguladı.

GÜZEL BİR DAYANIŞMA ÖRNEĞİ SERGİLEDİLER

Türkiye'deki yerli uygulamaların öneminin son dönemde bir kez daha anlaşıldığını söyleyen Türk Telekom CEO'su Ümit Önal da, gerçekleştirilen iş birliğinin, tüm kullanıcıların bu sosyal medya ve mesajlaşma platformlarını deneyimlemesine önemli ölçüde destek sağlayacağını ifade etti. Türkiye'nin üç büyük şirketinin güzel bir dayanışma örneği sergilediğine dikkat çeken Önal, Türkiye'nin dijitalleşme vizyonuna katkılarını, yenilikçi dijital platformlar sunarak pekiştirdiklerini söyledi.
Yapılan çalışmaları desteklediklerini söyleyen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Engin Aksoy ise, 4 yıl önce kullanıma sundukları Vodafone Pass paketlerini ihtiyaç ve talepler doğrultusunda güncellediklerini aktardı.