Çorum'da faaliyetlerini sürdüren Larton Ambalaj'ın yeni yatırımı olan Sungurlu Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikasının inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.

Ürün çeşitliliğini ve kapasitesini artırmak amacıyla Çorum Sungurlu OSB'ye fabrika kurmak için yatırım kararı alan ve çalışmalarına başlayan firmanın 24 bin 672 metrekarelik alana temelleri atılan fabrikasında kaba inşaatın tamamlandığı ve çatı kaplama aşamasına geçildiği öğrenildi.

2020'DE İLDEKİ EN BÜYÜK YATIRIM OLDU

Firmanın yeni fabrika yatırımının, 2020 yılı içerisinde Çorum genelinde gerçekleştirilen en büyük yatırım olduğu bildirildi.

Geçtiğimiz ay sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Larton Ambalaj Genel Müdürü Levent Öztekin, bir video paylaşarak yeni yatırımlarının müjdesini vermişti: 

"Larton Ambalaj Sanayi Anonim Şirketi... 2020 yılı Organize Sanayi Bölgesi Yeni Yatırımı..." 

Sektördeki ihtiyacı karşılamak ve ürün çeşitliliğini arttırmak hedefiyle 2012 yılında Sun-Ka Kağıt tarafından kurulan Larton Ambalaj'ın gri karton üretiminde 30 yıllık deneyimi bulunuyor.

Fabrika doğa ile uyumlu malzemeler kullanarak "Karton Köşebent", "Dilimlenmiş Gri Karton" ve "Mukavva" üretimi gerçekleştiriyor.  (Çorum Yayla Haber)