İlbankası, kentsel dönüşüm için 2021’de bütçeden 3 milyar lira finansman ayırdı. Belediyeler kentsel dönüşüm için İlbank’a başvurabilecekler ve kredinin faizinde yüzde 50’ye varan indirim uygulanacak.
Şehirleri birer marka şehir haline getirmek için çalışmalar yürüttüklerini söyleyen İlbank Genel Müdürü Yusuf Büyük,  81 ilin tamamında kentsel dönüşümde kredi ve hibe imkanı sunduklarını belirtti. 
Bankanın dönüşüm kredisi için bütçeden ayırdığı payın 2021 yılı için 3 milyar lira olduğunu ifade eden Büyük, Kentsel dönüşüme istekli belediyeler ihtiyaç duymaları halinde İlbank’a başvurabileceklerini söyledi. 3 belediyeye kredi kullandırdıklarını belirten Yusuf Büyük, hazırlık yapan belediyeler olduğunu, sayının bu yıl artmasını beklediklerini aktardı. 

KREDİNİN ÖDENMEME RİSKİ YOK

Belediyelere 7 yıla varan uzun vade desteğinin de sunulduğuna dikkat çeken Büyük, kentsel dönüşüm talebinde bulunacak olan belediyelerde kredinin geri ödenme gücünün belirleyici olacağını kaydetti. Belediyelerin gelir ve gider dengesini incelediklerini aktaran Büyük, verdikleri kredinin ödenmeme riski olmadığını vurguladı.
Banka olarak sanayi alanlarını dönüştürüp, eski yapıların renovasyonunda da finansman desteği verdiklerini söyleyen Büyük, bu kapsamda ilk olarak İstanbul Arnavutköy’deki yaklaşık 1,5 milyon metrekare alanda, ulaşım ve altyapı sorununu çözdüklerini, kentin gelişimi ile bütünleşik ve şehircilik ilkelerine uygun bir şekilde yeniden planlayıp kente kazandırılacağını belitti. 

15 MİLYAR LİRALIK TALEP GELDİ

Yerel yönetimlerin proje bazlı talepleri olduğuna da dikkat çeken Yusuf Büyük, şu anda Türkiye’deki yerel yönetimlerin kendilerinden talep ettikleri rakamın 15 milyar lira civarında olduğunu belirtti. Çevre, ulaşım ve atık gibi vatandaşa dokunacak projeleri öncelik listesine aldıklarını söyleyen Büyük, gelen yeni proje taleplerinin yıllık 6-7 milyar liralık kısmını da çok rahat tahsis edebildiklerini aktardı.