KIRŞEHİR (AA) - Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, Kadınlara, gençlere, engellilere, kısacası toplumun her kesimine, sektörel bağlamda ilave istihdam teşvikinde  bu teşviklerden haberdar olma ve istifade etme oranının ülkemizde yüzde 46,7 seviyesinde olduğunu söyledi.

Kırşehir İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada Uzunkaya, Türkiye'de her sene Avrupa ve dünyanın en büyük iş gücü piyasası araştırmasını gerçekleştirdiklerini ve amaçlarının 89 bin 324 iş yerinde işverenin taleplerini ölçmek ve buna göre politika geliştirmek olduğunu belirtti. 

Yapılan araştırma sonuçlarına göre Kırşehir ve Türkiye genelinde atılacak adımları değerlendirdiklerini söyleyen Uzunkaya, "istihdam konusunda yatırım yapacağım" fikrinin 2019 senesinde Türkiye ortalaması yüzde 18,8' iken. Kırşehir'de bu rakamın yüzde 23,3 olarak belirlendiğini anlattı ve bunun da Kırşehir adına Valiliğin ve ilgili kurumların iş birliğinde kat ettiği mesafenin kanıtı olduğunu vurguladı.

Türkiye'de uygulanan istihdam teşviklerinin Avrupa ile dünyanın diğer hiçbir ülkesiyle karşılaştırılamayacak ölçüde fazla olduğunun altını çizen Uzunkaya, Kadınlara, gençlere, engellilere, kısacası toplumun her kesimine, sektörel manada ilave istihdam teşvikinde farkındalık söz konusu olduğunu vurgulayarak; Türkiye'de bu teşviklerden haberdar olma ve istifade etme oranının yüzde 46,8 Kırşehir'de ise yüzde 69,7 seviyesinde olduğuna dikkat çekti.