İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, son dönem ihracat rakamlarıyla ilgili bilgileri paylaştı. İki aydır üst üste ihracat konusunda lider sektör olarak öne çıktıklarına dikkat çeken Pelister, Nisan ayında 3,3 milyar dolar ihracat gerçekleştirdiklerini ve bu rakamla aylık bazda yeni ihracat rekorunu kırdıklarını söyledi. 

SÜRDÜRÜLEBİLİR TESİS YÖNETİMİ ZİRVESİ İÇİN GERİ SAYIM SÜRDÜRÜLEBİLİR TESİS YÖNETİMİ ZİRVESİ İÇİN GERİ SAYIM

KİMYA SEKTÖRÜ LİDER OLDU 

İhracat konusuyla ilgili görüşlerini paylaşan Pelister, “Kimya sektörü olarak nisan ayı içerisinde 3,3 milyar dolar değerinde rekor ihracat gerçekleştirdik. Mart ayında kimya sektörü olarak lider konuma yükselmiştik. Nisan ayında da en çok ihracat gerçekleştiren sektör olduk. Performansımız artmaya devam ediyor. Nisan ayında ihracatımız yüzde 53 artarken ilk dört aylık ihracatımız ise yüzde 44,7 artarak 10,8 milyar dolara ulaştı. Nisan ayında en çok mineral yakıtlar, mineral yağlar ve ürünler, plastikler ve mamulleri ile anorganik kimyasallar ihracatını gerçekleştirdik. En çok ihracat yaptığımız ilk üç ülke ise Hollanda, ABD ve Güney Afrika Cumhuriyeti oldu. Bu performansla devam ettiğimiz sürece yıl sonu hedefimiz olan 28 milyar doları kolaylıkla aşacağımıza inanıyoruz."

“KİMYA TEKNOLOJİ MERKEZİ’Nİ DEVREYE ALMAYI PLANLIYORUZ”

2022 yılı sonuna kadar Kimya Teknoloji Merkezi’ni (KTM) devreye almayı planladıklarını belirten Pelister, bu proje ile yüksek katma değerli ürünler üretmeyi hedeflediklerini ve firmaları rekabette üst sıralara taşımayı planladıklarını açıkladı. 

Pelister, hedeflerini şu sözlerle anlattı: “2030 yılında kalıcı olarak sektörel birinciliğe ulaşmayı hedefliyoruz. Bu çalışmalarımız neticesinde sektörel ihracatımızın 50 milyar dolar ve birim kilogram ihracat değerimizin 1,5 doların üzerine çıkmasını hedefliyoruz.”  (AA)