İSTANBUL (AA) - İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB), koronavirüsle mücadelede sağlık çalışanları kapsamında 110 bin yüz koruyucu sağlık siperi üretimine başladı. Bu kapsamda ilk aşamada Sağlık Bakanlığı'na 20 bin siper in teslimatı tamamlandı.

Konuyla ilgili olarak İKMİB tarafından yapılan açıklamya göre, birlik, sağlık çalışanlarına yönelik desteğine devm ediyor.

Koronavirüsle mücadelede sağlık çalışanlarının yüz koruyucu sağlık siperi ihtiyacını karşılamakamacıyla  harekete geçen birlik, Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER) iş birliğiyle 110 bin sağlık siperi üretmine başladı. Bu kapsamda ilk aşamada 20 bin sağlık siperi Sağlık Bakanlığı'na teslim edildi.

Açıklamada konya ilişkin görüşleri yer alan İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı olan  Adil Pelister, salgının Türkiye'de etkisini göstermesiyle yüksek risk altında kalan sağlık çalışanlarının yüz koruyucu sağlık siperi ihtiyacının hızla arttığını dile getirerek, kendilerinin "önce sağlık" anlayışıyla hareket ettiğini belirtti.

Bu zor dönemde sağlık sektörünün ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla TİM'in öncülüğünde yeni bir üretim seferberliği başlattıklarını hatırlatanPelister, şöyle devam etti:

"Gece gündüz demeden özveriyle çalışan tüm hekimlerimiz ve sağlık personelimiz için dezenfektan ve temizlik malzemeleri başta olmak üzere gerekli olan her türlü kimyasalların tedariğini İKMİB olarak sağlayacağımızı söyledik. Bu kapsamda, 100 bin litre dezenfektan ürününü TİM adına Sağlık Bakanlığımıza ve hastanelerimize teslim ettik. Bir diğer ihtiyaç olan, virüse maruz kalma riskini azaltacak sağlık siperi konusunda da sağlık çalışanlarımıza destek olmaktan mutluluk duyuyoruz. PAGDER iş birliğiyle 110 bin sağlık siperini bakanlığımıza ve Türk Kızılayı'na teslim edeceğiz."

Pelister, ilk etapta 20 bin sağlık siperini Sağlık Bakanlığı'na teslim ettiklerini, 5 bin sağlık siperini de Kızılay'a ulaştırdıklarını açıkladı.