Yapı Kredi, İklimle Bağlantılı Finansal Beyanlar Görev Gücü'ne (TCFD-Task Force on Climate-Related Financial Dislosure) destek veren şirketler arasında yerini aldı. Bu gelişmeyle birlikte Yapı Kredi, küresel iklim krizi ile mücadele için attığı adımlara bir yenisini daha eklemiş oldu.  
TCFD'yi memnuniyetle desteklediklerini belirten Yapı Kredi Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Erün, Yapı Kredi olarak TCFD tavsiyelerinin iklimle bağlantılı risk ve fırsatların doğru olarak tanımlanması, raporlanması ve yönetilmesi adına çok önemli bir adım olduğunu düşündüklerini aktardı. 77 ülkeden destekçisi bulunan TCFD’nin iklim krizinin yaratacağı etkilere yönelik piyasalarda farkındalık oluşturarak gerekli aksiyonların alınmasını sağladığını ifade eden Erün, bu durumun şirketlerin sürdürülebilirlik alanındaki şeffaflığını da arttırdığını söyledi. 

SÜRDÜRÜLEBİLİR ODAKLI ÇALIŞMALARA DEVAM 

Sürdürülebilirlik odaklı çalışmalarına devam ettiklerini vurgulayan Erün, ekonomik sürdürülebilirliği sosyal ve çevresel sürdürülebilirlikle bir bütün olarak ele aldıklarını belirtti. Düşük karbonlu ekonomiye geçişi hızlandırma sorumluluğuyla hareket ettiklerine dikkat çeken Erün, geliştirdikleri ürün ve hizmetlerle enerji verimliliği, yenilenebilir enerji ve düşük karbonlu teknolojilere verdikleri desteği artırma konusunda oldukça kararlı olduklarını söyledi. Sürdürülebilirlik tahvilleri, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği kredileri gibi pek çok ürün ve hizmetimizle sürdürülebilir kalkınma sorunlarına finansal çözümler sunduklarını belirten Erün, Tahvil kaynaklarını yenilenebilir enerji projelerinde kullandırarak Türkiye'nin düşük karbon ekonomisine geçişine olan desteklerini de sürdürdüklerini belirtti. 
Önümüzdeki dönemde de düşük karbon ekonomisine geçiş sürecinin devam edeceğini ve bu doğrultuda iklimle bağlantılı risk ve fırsatların daha da önem kazanacağını düşündüklerini ifade eden Erün, bu alandaki çalışmalarıyla sektördeki öncü konumlarını önümüzdeki dönemde de sürdüreceklerini belirtti.