GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adnan Ünverdi, Mart ayında Gaziantep'in ihracatının yaklaşık yüzde 4,5 artışla 642 milyon 185 bin dolara ulaştığını  vurguladı.

Başkan Ünverdi, yaptığı yazılı açıklamasında, Gaziantep'ten 2019 yılının ilk çeyreğinde, geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre yüzde 8,3 oranında artışla 1 milyar 821 milyon 345 bin dolar ihracat gerçekleştirildiğini belirtti.

Kenttin  mart ayında ise geçen senenin aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 4,5 artışla 642 milyon 185 bin dolar ihracat gerçekleştirildiğine dikkat çeken Ünverdi, Gaziantep'in en çok ihracat gerçekleştiren iller arasında 6. sırada bulunduğunu vurguladı.

Katma değerli üretim ve bu üretimi yapabilecek eleman yetişmesi için eğitimde değişim süreci ile yapısal reformların da faaliyete geçirilmesiyle ülkede hızlı bir yükselmenin yaşanacağını belirtiten Ünverdi, sözlerini şu şekilde noktaladı:"Rakamlara baktığımızda en fazla ihracat gerçekleştiren ilk 10 ilin ilk çeyrekte bir önceki yıla göre ihracat artış oranı ortalaması yüzde 2,1, Türkiye ortalaması ise yüzde 2,2. Bu periyotta Gaziantep'in ihracatındaki artış  oranı ise yüzde 8,3. Hem Türkiye, hem de ilk 10'daki artışının 4 katı performans var. Aynı şekilde sadece mart ayı değerlendirildiğinde de Gaziantep, 2018 mart ayına göre ihracatını yüzde 4,5 arttırmış durumda. Bu performans çok önemli. Biz Gaziantep Ticaret Odası olarak bir hedef koyduk. 2023 yılında kentimizin ülke ekonomisindeki ilk 4 ilden biri olmasına öncülük etmek istiyoruz. İnşallah bunu da başaracağız."