İhracattaki ve dış ticaretteki başarısı ile öne çıkan züccaciye sektörü, Türkiye’de dış ticaret fazlası veren sayılı sektörlerden biri olmaya devam ediyor.

Mutfak araç gereçleri, cam, seramik, mobilya dekorasyon ürünleri gibi birçok ürün grubunu barındıran sektör, raporlara göre 2017 yılında 4,2 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirmiş, mamul ve sofra eşyaları sektörü ise 963 milyon dolar ihracat ile yılı tamamlamıştı.

14 KASIM’DA BAŞLAYACAK

Referans Fuarcılık tarafından düzenlenen “3. Uluslararası Home Concept Züccaciye Ev Eşyaları Aksesuar Üretici & Markalar Fuarı” 14-17 Kasım tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Fuarın, hedeflenen 200 katılımcının yanı sıra 17 bin yurt içi ziyaretçi ve toplam 95 ülkeden gelecek 2 bin beş yüz ziyaretçi ile Türkiye ticaretine önemli katkılar sağlaması bekleniyor. 

Ev ve yaşam ürünleriyle ilgili her şeyin bulunacağı fuarda, ev tekstilinden mutfak gereçlerine, tasarım yaşam ürünlerinden elektrikli ev aletlerine, bahçe aksesuarlarından diğer farklı aksesuar ürünlerine kadar prestijli ürünler ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

“SATIŞLARI ETKİLİYOR, GİRİŞİMCİLERİN DİKKATİNİ ÇEKİYOR”

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Referans Fuarcılık Genel Müdürü Fatma Funda Ercan, “Ev dekorasyon ve mutfak ürünlerine artan ilgi sektörü olumlu yönde etkiledi. Mutfak araç-gereç çeşitlerinin artması, günlük yaşantımıza sağladığı birçok avantajın yanında işlerimizi daha kolay ve pratik şekilde çözümlememize imkan veriyor. Bu da hem satışları etkiliyor hem de girişimcilerin dikkatini çekiyor’’ şeklinde konuştu.