ANKARA (AA) -  Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliğinin (ÇCSİB) 2018 Yılı Olağan Mali Genel Kurulu ve 2018 İhracat Şampiyonları Ödül Töreni, Holiday Inn Çukurambar Oteli'nde düzenlendi.

Törende söz alan TİM Başkanı İsmail Gülle, ekonomide yerel ve küresel ölçekte her geçen gün yeni bir gelişmenin olduğunu söyleyerek, bu gelişmelerin ihracatı en kritik faaliyet alanı haline dönüştürdüğünü belirtti. Gülle, büyüme ile istihdam mevzularında akla artık sadece doğrudan ihracatın geldiğini ve bunun da ihracatçılara oldukça büyük sorumluluk yüklediğini belirtti.

Türkiye'nin geçen sene ihracatla en önemli ekonomik adımını attığını aktaran Gülle, çimento, cam, seramik ile toprak ürünleri sektörünün en fazla ihracatı yükselten 4'üncü sektör olduğunu ve bu nedenle başarının devam etmesinin son dece önemli olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından  ihracat performanslarına bağlı olarak 8 farklı kategoride yaklaşık 40 firmanın temsilcisine ödüllerini  verildi. Ödül töreninden sonra ise  ÇCSİB'nin 2018 Yılı Olağan Mali Genel Kurulu yapıldı.