İş adamlarının üreterek, daha fazla ihracat yaparak ülke ekonomisine katkıda bulunduğunu ifade eden TİM Başkanı İsmail Gülle, TİM olarak, iş adamlarının karşılaştığı sıkıntıların çözümü için çalıştıklarını, sorunların çözümünün takipçisi olduklarını anlattı.
Gülle, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Eylül ayı en çok, ihracatçının ihracat yaptığı bir dönem oldu. Bu açıdan ihracatta yakaladığımız başarıyı böyle devam ettirirsek, inşallah sorunların altından kalkabiliriz. Bu ülkenin yapması gereken tek şey, üretmek ve satmak... İhracat yapmak, üretimin bir üst ligidir. Dünya ile rekabet ediyorsunuz, yerelden küresele açılıyorsunuz. Başarı hikayelerini taçlandırmak ve çoğaltmak iş adamları olarak görevimizdir. Bunu yaparken de biz, sizlerin yanındayız."

"Hadımköy'e değer katacak bir Eximbank şubesini açarız"

İsmail Gülle, Eximbank'ın, elindeki fonlarla son dönemde ihracatçıya çok destek olduğunu, TİM'in de elindeki fonları Eximbank'a vererek ihracatçıyı desteklediğini kaydetti.
İhracatçılar olarak son dönemdeki ekonomik duruma kayıtsız kalmadıklarını belirten Gülle, "Elimizdeki fonları Eximbank, kaldıraç olarak kullanıp ihracatçılara dağıtıyor. Eximbank, son dönemde finansla ilgili sıkıntılara büyük katkıda bulunuyor. İhracatçının en önemli beklentisi, Eximbank’ın kaynaklarının artırılması, sermayesinin güçlendirilmesidir." dedi.