ANKARA (AA) - Sanayi sicil belgesi sahibi olan işletmeler ile ihracatçı birliklerine üye olan ihracatçılar, bundan böyle döviz alımlarında kambiyo vergisi için herhangi bir ödeme yapmayacak.

Yeni düzenlemeye göre banka ile sigorta muameleleri vergisi nispeti, sanayi sicil belgesini haiz işletmeler ile ihracatçı birliklerine üye olan ihracatçılara yapılan kambiyo muamelelerinde satış tutarı üzerinden sıfır şeklinde uygulanacak. Yapılan düzenleme, kararın yayımını takip eden günde yürürlüğe girmiş olacak.

Bahse konu olan düzenlemeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün katıldığı Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 26. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'nde açıklamıştı. Sanayi Sanayi sicil belgesi sahipleri ile ihracatçı birlikleri üyelerine yapılan döviz satımlarına özel muafiyet getirdiklerini söyleyen Erdoğan, başka bir deyişle bundan böyle ihracatçıların döviz alırken binde birlik kambiyo vergisi ödemeyeceklerini ve  böylelikle döviz spekülasyonlarını önlemek adına alınan önlemlerin, ihracatçıları etkilemesinin de önüne geçildiğini belirtti.