Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile THY arasındaki İşbirliği Protokolü Lansmanı TİM Dış Ticaret Kompleksi'nde gerçekleştirildi.
(THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı Lansmanda açıklamalarda bulundu. Türk Hava Yolları olarak pandemi sürecinde lojistik sektörünün en önemli ayaklarından birini oluşturan hava kargoda tüm dünyanın gıpta ile baktığı bir başarıya imza attıklarını söyleyen Aycı, Turkish Cargo’nun geçen ay 'Avrupa’nın en iyi hava kargo' markası ödülüne layık görüldüğünü belirtti. 
Turkish Cargo olarak TİM iş birliğiyle yeni ihracat teşvik kampanyasını açıklamaktan mutluluk duyduklarını belirten Aycı, Türk ihracatçısının yeni pazarlara açılmasını ve mevcut pazarlarda ise ihracat ürünlerinin transfer uçuşlarına gerek bırakmaksızın direk ve en hızlı şekilde taşınmasını sağladıklarını söyledi. Turkish Cargo olarak hava kargoda dünyanın en çok uluslararası noktasına uçan kargo şirketi haline geldiklerini ifade eden Aycı, kargo uçakları ile ulaştıkları destinasyon sayısını geçen dört yıl içerisinde 55 noktadan 95 noktaya çıkardıklarını söyledi.

“İHRACATÇILARIMIZ DÜNYANIN EN BÜYÜK HAVA KARGO AĞININ MERKEZİNDE”

TİM üyesi ihracatçıların dünyanın en büyük hava kargo ağının tam merkezinde olduğunu vurgulayan Aycı, bu küresel networkün ihracatçılara sağladığı benzersiz pazar erişimi imkanlarının azami ölçüde değerlendirilmesi, tüm ihracatçıların hava kargoyu nasıl daha efektif, yerinde ve makul fiyatlamalarla kullanacağının onlara daha yakından anlatılması için eğitimi içerisinde olduklarını belirtti. Bu networkü tamamı geniş gövde uçaklardan oluşan 25 adet kargo uçağı ile desteklediklerini söyleyen Aycı, Turkish Cargo olarak dünyanın en büyük 6'ncı kargo uçağı filosuna sahip olduklarını ifade etti.
İhracatçılar için stratejik öneme sahip 28 destinasyon noktası belirlediklerini beliren Aycı, bu destinasyonlarda mart sonuna kadar toplam 75 bin tonluk kapasiteyi yüzde 10 ile yüzde 30 arasında değişen indirim oranlarıyla ihracatçıların hizmetine sunduklarını söyledi.