İSTANBUL (AA) –   İstanbul'da 8 Nisan'da "İhracat Yapan Şirketler İçin Kur Riski Yönetimi" başlıklı panellerin ilki düzenlenecek.
TSPB ile Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) üyelerinin iş birliği çerçevesinde düzenlenecek panellerin ilk durağı, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği'nin (TSPB) açıklamasına göre, İstanbul olacak.
 Panel, TİM Ömer Halisdemir Konferans Salonu'nda 8 Nisan'da gerçekleştirilecek.

Panel, Ak Yatırım Menkul Değerler AŞ Araştırma Müdürü Özgür Hatipoğlu'nun moderatörlüğünde gerçekleşecek.
Ak Yatırım Menkul Değerler AŞ Türev İşlemler Satış Müdürü Çağan Atlan, Gedik Yatırım Menkul Değerler AŞ Genel Müdür Yardımcısı Coşan Yeğenoğlu, İntegral Yatırım Menkul Değerler AŞ Araştırma Direktörü Tuncay Turşucu ve Borsa İstanbul AŞ Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası Direktörü Harun Özay, programa, konuşmacı olarak katılacak.

Ayrıca, KMPG Türkiye İş Ortağı Kerem Vardar "Kur Riskinden Korunmanın Mali Tablolarda Gösterimi", Akbank Ekonomik Araştırmalar Birimi Müdürü Eralp Denktaş ise "CFA Türkiye Ekonomisindeki Gelişmeler" konuları hakkında bilgi paylaşacak.

Söz konusu panelle, kur riski taşıyan ihracatçı şirketlerin yatırımcılarının, çalışanların ve konuya ilgi duyanlarla farkındalık oluşturulması amacıyla bilgilendirilmesi isteniyor.
Eş zamanlı olarak, ihracat yapan şirketlerin üst düzey yöneticileri ile TSPB üyeleri arasında bir saat süreli panel öncesinde ve yüz yüze görüşmeler yapılacak.
Öncelikli olarak sanayi ve ticaret odaları, ihracatçı birlikleri, iş insanları derneği üyelerine ücretsiz olarak düzenlenecek panellerle, ulaşılması hedefleniyor.
Bunun yanı sıra, etkinlik aracı kurum ve banka çalışanlarının katılımına da açık olacak.