TCDD, Türkiye'den Çin'e ihraç eşyaları taşıyacak ihracat treninin yarın İstanbul'dan hareket edeceği bilgisini verdi. Tren, toplamda 42 konteynerlık beyaz eşya taşıyacak.

TCDD Taşımacılık AŞ tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada,  ilki 2019 yılının Kasım ayında Çin'den Avrupa'ya ulaşan transit trenin yanı sıra Çin ile Türkiye ve Avrupa hattında başarıyla toplam 10 blok tren işletildiğini, bu sefer de Türkiye'den Çin'e ihraç yükü taşıyan ilk trenin, yarın İstanbul'dan kalkacağını kaydetti.

TRENİ, BAKAN YOLCU EDECEK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun 4 Aralık'ta Marmaray'dan geçmesi beklenen treni Kazlıçeşme İstasyonu'na uğurlayacağı öğrenildi.

Türkiye-Çin parkurunda uzun bir güzergahı bulunan ihraç treni, Türkiye'de  İstanbul (Marmaray)-Köseköy-Ankara-Sivas-Kars hattını izleyerek Ahılkelek İstasyonu'ndan yurt dışına çıkış yapacak.

Yurt dışında Gürcistan-Azerbaycan-Hazar Denizi Geçişi-Kazakistan güzergahında ilerleyecek trenin yolculuğu, son durak olan Çin'in Xi'an kentinde tamamlanacak.

Güzergah boyunca 2 kıta, 2 deniz ve 5 ülke geçerek toplamda 8 bin 693 kilometre yol kat edecek tren, yükünü 12 günde ulaştıracak. 

Tren, toplamda 42 konteyner içinde beyaz eşya (buzdolabı) taşıyacak ve TCDD Taşımacılık AŞ ile resmi "forwarder firması" olan Pasifik Eurasia iş birliğiyle hareket edecek. (AA)