AA – TÜİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Gül Akyürek Balta yeni dönem çalışmalarını ve ihracata yönelik hedeflerini paylaştı. Yeni dönemde 250 milyon dolar ihracat rakamına ulaşmayı hedeflediklerini belirten Balta, “180 hektar büyüklüğündeki inşaat çalışmalarımıza başladık. Bu alana fabrika kuracak 70 yatırımcı ile birlikte 7 bin kişiye istidam sağlanacak. Sonrasında ise alan 245 hektara kadar genişleyecek. Hedefimiz organize sanayi bölgesi olarak 100 yatırımcımızla birlikte 10 bin kişilik istidama ulaşmak” dedi. 

TARIM VE GIDA SEKTÖRÜ TÜİOSB’DE BULUŞACAK 

Yeni kurulan organize sanayi bölgesiyle birlikte yatırımcıları bir araya getirdiklerinin altını çizen Balta, “TÜİOSB’ın temelleri Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan'ın katılımıyla 2019 yılında atıldı” dedi.  OSB ile ilgili detayları da şu sözlerle paylaştı: TÜİOSB Tarsus’un Kurbanlık mevkisinde kuruluyor. Tarım ve gıda alanında faaliyet gösteren tüm ihracatçı firmaları bir araya getiriyoruz. 245 hektarlık alan üzerine kurulan organize sanayi bölgesi kapsamında 7 bin kişiyi istihdam edeceğiz.” dedi.  

TEŞVİKLERDEN FAYDALANIYORLAR 

TÜİOSB'nin içerisinde yer alan firmaların birçok teşvikten faydalandığını dile getiren Balta, Makine, teçhizat ve bina yatırımlarında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın bölgemize vereceği teşvikler var. Yatırımcılarımız 3 yıl ödemesiz 12 yıl vadeye varan kredi imkanıyla yatırımlarını yapıyor olacak. Bu da daha fazla yatırım yapma yönünde hepimizi teşvik eden önemli konulardan bir tanesi.'' dedi.